Σαβ, 30 Σεπ 2023
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Παύλος Γερουλάνος: «Μισές δουλειές και «Αθήνα, ε κάπου στη μέση….!»

5/7/2022
Σε οργανωτικό έλλειμμα και επικοινωνιακό πλεόνασμα, στον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας, αναφέρθηκε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία καταδεικνύουν ένα μοντέλο διοίκησης που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πολιτών της Αθήνας.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του Παύλου Γερουλάνου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας:

Στις γειτονιές συχνά ακούω την ίδια κριτική για τη Δημοτική Αρχή: «Αυτοί δεν νοιάζονται για εμάς τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Νοιάζονται μόνο για να κάνουν δουλειές.» Βρίσκω άδικες τις κριτικές. Διότι πουθενά δεν βλέπουμε δουλειές. Παντού βλέπουμε μισές δουλειές.

Θα ήταν εύκολο να το υποστηρίξω αυτό δείχνοντας την Πλατεία Συντάγματος που έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία σε καθυστερήσεις. Ή λέγοντας ένα ανέκδοτο όπως «Μεγάλος Περίπατος», το πιο πετυχημένο πανελληνίως τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτά είναι μόνο η επιφάνεια του προβλήματος. Τα συμπτώματα. Οι αιτίες είναι πιο βαθιές.

Συμπληρώνουμε σχεδόν 3 χρόνια από την έναρξη της θητείας της Δημοτική Αρχής και δυστυχώς παρατηρούμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, να προσεγγίζουν θέματα επιφανειακά και επικοινωνιακά και στη συνέχεια να μην προχωρούν στην ουσία.

Τον Μεγάλο Περίπατο τον φέρατε με πανηγυρισμούς, λέγοντας πως θα αλλάξει η όψη του κέντρου της πόλης και δύο χρόνια μετά παρακαλάμε να τελειώσουν τα έργα για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην πλατεία Συντάγματος. Για έργα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, όπως η πεζοδρόμηση της Καραγεώργη Σερβίας, της Κολοκοτρώνη και της Μητροπόλεως, ούτε λόγος. Για αυτό λέμε «μισές δουλειές». Θέσεις πάρκινγκ ψηφίζουμε, αλλά ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη στάθμευση στην πόλη δεν έχουμε δει…

Αυτά δεν είναι ολοκληρωμένες πολιτικές κυρίες και κύριοι του «Αθήνα Ψηλά». Είναι μερεμέτια κακού τύπου. Έχετε τους πόρους, έχετε εποικοδομητική αντιπολίτευση και εσείς δεν τα καταφέρνετε. Όλα μένουν στο τόσο όσο… κάπου στη μέση. Τώρα ακούω ότι διεκδικείτε την εμπιστοσύνη των Αθηναίων για μια ακόμα θητεία. Για την ψήφο τους δεν ξέρω, αλλά εμπιστοσύνη δεν θα βρείτε ούτε των συγγενών, ούτε των φίλων σας. Οπότε κάντε στους εαυτούς σας και στους Αθηναίους πολίτες μια χάρη και την επόμενη φορά που θα κατεβείτε, αντί για «Αθήνα Ψηλά» βγάλτε την παράταξή σας «Αθήνα, ε κάπου στη μέση».