Τετ, 05 Οκτ 2022
Αρχική  > Περιφέρειες

ΟΣΥΑΠΕ: Λύση στα ζητήματα των μετακινήσεων των υπαλλήλων, που εκτελούν που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία

1/7/2022

Ανακοίνωση ΟΣΥΑΠΕ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Όπως γνωρίζετε έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τους αρμόδιους υπουργούς (Εσωτερικών και Οικονομικών) να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, που σχετίζονται με τις μετακινήσεις όλων των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία.

Πρόσφατα, μετά την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 20-5-2022 επανήλθαμε με το υπ’ αριθμ. 100/15-6-2022 έγγραφό μας και τους καλέσαμε να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε

  • Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης «πάγιων οδοιπορικών» για τις «εντός έδρας» κινήσεις εντός της έδρας – πόλης της υπηρεσίας, σε όλους τους συναδέλφους, που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων.

  • Αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας κατ’ ελάχιστο στα 0,30 €/χλμ.

 

Ταυτόχρονα προειδοποιήσαμε πως σε διαφορετική περίπτωση οι υπάλληλοι θα εκτελούν εξωτερική υπηρεσία είτε «εντός έδρας», είτε «εκτός έδρας» μόνο με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγό, σταματώντας κάθε χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου ή άλλου μέσου μετακίνησης.

Σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (21-6-2022), προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματά μας, τα οποία ως γνωστόν δεν είναι τα μοναδικά, όπως προκύπτει και από το διεκδικητικό μας πλαίσιο και την σχετική ανακοίνωσή μας για το ζήτημα των μετακινήσεων, είναι αναγκαίο όλοι οι Σύλλογοι να φροντίσουν

  • να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τα προβλήματα και τις αποφάσεις μας, με κάθε μέσο, με περιοδείες, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις,

  • να συζητήσουν για την ανάγκη ανάδειξης των σχετικών ζητημάτων, με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, συναντήσεις και παρεμβάσεις στις Περιφερειακές Αρχές,

  • να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης του αγώνα (κατάθεσης αιτημάτων χορήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, πρόκληση απαντήσεων ότι δεν τους διατίθενται ή ότι δεν έχουν οι υπηρεσίες υπηρεσιακά οχήματα, σταμάτημα της «κατ’ εξαίρεση» οδήγησης κλπ).

Πρέπει όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας ότι :

Δεν μπορεί να λειτουργούν οι υπηρεσίες από την δικιά μας «χρηματοδότηση», από τους κουτσουρεμένους μισθούς μας..

Δεν μπορεί οι υπάλληλοι να βάζουν το «χέρι στην τσέπη» για να εκτελούνται αρμοδιότητες των υπηρεσιών τους.

Δεν μπορεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των Περιφερειών να λειτουργούν με το φιλότιμο των εργαζόμενων.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να παραμένουν τα μόνιμα υποζύγια και να πληρώνουν σε όλα τα επίπεδα τους ανταγωνισμούς και την «απελευθέρωση» της αγοράς στην ενέργεια, την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφορών, τα χρηματιστηριακά παιχνίδια των μονοπωλίων του κλάδου.