Τρι, 03 Οκτ 2023
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Επίθεση της ΝΔ στον Δήμαρχο Βύρωνα: «Μπλόκαρε την ομιλία Θεοδωρικάκου στο δημαρχείο»

23/6/2022

Τα βέλη της κατά του Δημάρχου Βύρωνα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Όπως αναφέρει όμως σε ανακοίνωσή του το κόμμα:

«…Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου. Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία».
Και η ανακοίνωση της ΝΔ, καταλήγει:
«Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του Δημάρχου».


Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 15 ατόμων μπήκε στις 16:30 στη στοά του Δημαρχείου, πέταξε φέιγ βολάν και άνοιξε πανό ως ένδειξη αλληλεγγύης στον κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, «Τοξοβόλο», Γιάννη Μιχαηλίδη, που βρίσκεται σε απεργία πείνας. Έκτοτε το δημαρχείο βρίσκεται υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Θεοδωρικάκος: «Ντροπή για τον Βύρωνα….»

Με ανάρτησή του στο twitter, o Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζει πως είναι «Ντροπή για τον Βύρωνα οι μεθοδεύσεις του Δημάρχου» και συνεχίζει λέγοντας πως «Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας.