Τετ, 05 Οκτ 2022
Αρχική  > Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης σε Μάτι και Ζούμπερι

22/6/2022
Προγραμματική σύμβαση για το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων όλου του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Μάτι και Ζούμπερι στη Νέα Μάκρη, προϋπολογισμού 4.215.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον ανάδοχο εργολάβο.

Στην υπογραφή παρόντες ήταν, επίσης, o δήμαρχος Μαραθώνα, Σ. Τσίρκας, οι αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός, Οικονομικών, Ν. Πέππας και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.

Αναφερόμενος στη σημασία της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης για τη δημόσια υγεία, ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Η Περιφέρεια βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους δήμους, στηρίζοντας κομβικά έργα υποδομής, τα οποία αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και προασπίζουν την ασφάλεια και την υγεία τους.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαραθώνα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολική αντικατάσταση των σωλήνων, χάρη στην οποία «θα επιλυθούν επιτέλους τα χρόνια προβλήματα των διακοπών υδροδότησης και ποιότητας του νερού που δυσχέραιναν την καθημερινότητά των κατοίκων».