Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Ποιοι Δήμοι αποκτούν, με Προεδρικά Διατάγματα, τοπικές γιορτές

31/5/2022

Στην καθιέρωση νέων δημόσιων εορτών τοπικής σημασίας για τέσσερεις Δήμους της Χώρας, προχώρησε η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς και του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών στη μία περίπτωση.

Ειδικότερα: 


- Με το αριθμ. 38/2022 Π.Δ., καθιερώνεται η 11η Ιουνίου, επέτειος της απελευθέρωσης του Βραχωρίου από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Αγρινίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Από τις διατάξεις του διατάγματος προκαλείται επί του τακτικού προϋπολογισμού και επί του προϋπολογισμού του Δήμου Αγρινίου και των λοιπών ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ., που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενδεχόμενη ετήσια δαπάνη, από τυχόν απασχόληση κατά την 11η Ιουνίου, ημέρα αργίας για τον Δήμο Αγρινίου, προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και λοιπών ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. που λειτουργούν στον εν λόγω Δήμο, βάσει νόμου, όλες τις ημέρες του μήνα ή σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση και την ως εκ τούτου καταβολή της προβλεπόμενης για τις εξαιρέσιμες ημέρες, σχετικής αποζημίωσης. 


- Με το αριθμ. 39/2022 Π.Δ. καθιερώνεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Νομού Άρτας η 23η Αυγούστου, κατά την οποία εορτάζει η Ιερά Μονή Σέλτσου, στη μνήμη του ολοκαυτώματος των Σουλιωτών στην Ιερά Μονή, τον Απρίλιο του 1804.


- Με το αριθμ. 40/2022 Π.Δ., καθιερώνεται η πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου κάθε έτους, επέτειος του ηρωικού θανάτου (28 Νοεμβρίου 1822) του εκ Κρανιδίου Αρχιμανδρίτη Αρσενίου Κρέστα, οπλαρχηγού της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, ως δημοσία εορτή τοπικής σημασίας για την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας Νομού Αργολίδας.


- Με το αριθμ. 41/2022 Π.Δ. καθιερώνεται η 8η Αυγούστου, επέτειος της Μάχης της Ιεράς Μονής Προδρόμου το έτος 1826, ως δημοσία εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας.


Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε τα κείμενα των Προεδρικών Διαταγμάτων ΕΔΩ