Πεμ, 07 Ιουλ 2022
Αρχική  > Περιφέρειες

Η συνοικία των Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου αποκτά σύγχρονο αστικό πάρκο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

28/1/2022

Σύγχρονο αστικό πάρκο και νέα παιδική χαρά αποκτά το επόμενο διάστημα η συνοικία των Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014 -2020 του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 528.500 ευρώ. Περιλαμβάνει ανάπλαση του χώρου της πλατείας,  δημιουργία νέας παιδικής χαράς και  αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

 

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014 -2020 χρηματοδοτούμε την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου αστικού πάρκου στα Γερμανικά της Νέας Ιωνίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αλλάζουμε την αισθητική εικόνα στην περιοχή, βελτιώνουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος,  αναβαθμίζουμε  τον αστικό χώρο, ικανοποιούμε τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων για ψυχαγωγία και άθληση σε συνθήκες ασφάλειας. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγχρονίζουν τις πόλεις με την εποχή, δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας στην κοινωνία, μας πηγαίνουν όλους «μαζί» μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι παρεμβάσεις

 

Υποέργο 1: Ανάπλαση πλατείας «Γερμανικών» και δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης σε όλους, προϋπολογισμού 308.500 € και

Υποέργο 2: Προμήθεια εξοπλισμού για το έργο «Ανάπλαση πλατείας 'Γερμανικών' και δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμη σε όλους», προϋπολογισμού 220.000,80 €.

Οι παρεμβάσεις του 1ου Υποέργου αφορούν στην ανάπλαση όλου του κοινόχρηστου χώρου στο Οικοδομικό Τετράγωνο(Ο.Τ.) 302, του πάρκου, του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των περιμετρικών πεζοδρομίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής κίνηση σε αυτό, από όλους χωρίς διακρίσεις.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται :

Α) διαμόρφωση του χώρου της πλατείας σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Διαμορφώνονται τα πεζοδρόμια  περιμετρικά του Ο.Τ. ώστε να είναι εύκολη η κίνηση σε αυτά από όλους.

Β) δημιουργία νέας παιδικής χαράς, κατάλληλη για όλα τα παιδιά,

Γ) αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης

Το 2ο Υποέργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού της ανάπλασης που προβλέπεται στην πλατεία "Γερμανικών". Περιλαμβάνει αστικό εξοπλισμό, υπόγειους κάδους απορριμμάτων, εξοπλισμό παιδικής χαράς και ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης. Τα υπό προμήθεια είδη (όργανα παιδικής χαράς, δάπεδα πτώσης, εξοπλισμός αθλητικού γηπέδου, παγκάκια, καλαθάκια και υπόγειοι κάδοι κλπ)  πληρούν τις προδιαγραφές των αντίστοιχων ευρωπαϊκών προτύπων ΕΝ και των Ελληνικών Τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ).