Πεμ, 07 Ιουλ 2022
Αρχική  > Δήμοι

Προγραμματική Σύμβαση για την ανάδειξη και διάδοση της ιστορίας και της τέχνης της τυπογραφίας, μεταξύ ΠΕΔ Κρήτης και ΕΕΤΑΑ

20/1/2022

Μία σημαντική Προγραμματική Σύμβαση που αφορά στην ανάδειξη και τη διάδοση της ιστορίας και της τέχνης της τυπογραφίας καθώς και την συνεχή μετεξέλιξή της από την έντυπη μορφή στην ψηφιακή, υπέγραψαν   για την ΠΕΔ Κρήτης ο πρόεδρός της  Γιάννης Κουράκης και για την ΕΕΤΑΑ ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος   Δημήτρης Μαραβέλιας και Σπύρος Σπυρίδων αντίστοιχα.

 

Η λειτουργία στην Κρήτη του εμβληματικού Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο, έχει επιλεγεί για να αποτελέσει χώρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Κρήτης.

 

Μαθητές, νέοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και επιστήμονες και κυρίως οι πολίτες της Κρήτης, θα αποκτήσουν ένα τοπόσημο για τον χώρο της τυπογραφίας, που επιδίωξη της ΠΕΔ είναι να αποτελέσει εφαλτήριο δράσεων σε όλους τους Δήμους της Κρήτης.

 

Η συνεργασία αυτή έρχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα των κοινών δράσεων της ΕΕΤΑΑ με τις ΠΕΔ της χώρας, υλοποιώντας την πολιτική γενικότερης υποστήριξης των δήμων μέσω της ΕΕΤΑΑ, που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

 

Η συνεργασία ΠΕΔ Κρήτης και ΕΕΤΑΑ πρόκειται σύντομα να διευρυνθεί σε πεδία που αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα και πολιτικές που σχετίζονται με τους ΟΤΑ και γενικά τους  πολίτες της Μεγαλονήσου.