Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Δημοτικοί Υπάλληλοι: Ποια κόμματα ψήφισαν τη σύμφωνη γνώμη Δημάρχου σε αποσπάσεις/μετατάξεις

14/12/2021

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του Νομοσχεδίου-“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 35  που καθιστά πλέον τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου από όπου θέλει να φύγει ο Υπάλληλος, υποχρεωτικό προαπαιτούμενο για κάθε απόσπαση ή μετάταξη τακτικού Υπαλλήλου ΟΤΑ Α΄ βαθμού που διενεργείται κατά παρέκκλιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ).

Διατηρούνται μόνο δύο εξαιρέσεις. Οι αποσπάσεις και μετατάξεις για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας σύμφωνα με την παρ.5 του αρ.7 του ν.4440/2016, καθώς και για λόγους συνυπηρέτησης.

Το νέο άρθρο θα εφαρμοστεί και για τις εκκρεμείς αποσπάσεις ή μετατάξεις Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού που διενεργούνται κατά παρέκκλιση του ΕΣΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημα των Δημάρχων είναι να εισαχθεί η σύμφωνη γνώμη τους όχι μόνο στα “παραθυράκια” του ΕΣΚ, αλλά και στο ΕΣΚ. Η διεκδίκησή τους δηλαδή, μόνο μερικώς ικανοποιήθηκε από την Κυβέρνηση.

 

Τη μερική ικανοποίηση λοιπόν, του αιτήματος των Δημάρχων, ψήφισαν θετικά δύο κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, οι ψήφοι των πολιτικών κόμματων επί του άρθρου 35 διαμορφώθηκε ως εξής:

ΝΔ: ναι

ΣΥΡΙΖΑ: ναι

Κίνημα Αλλαγής: όχι

ΚΚΕ: όχι

Ελληνική Λύση: όχι

ΜέΡΑ25: όχι

 

(Σημειώνεται ότι το Νομοσχέδιο χθες ψηφίστηκε ολόκληρο, πλην μίας Τροπολογίας για την οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα.)