Τετ, 23 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Στο i-phone και το pontos.gr. Κατεβάστε το application

3/8/2011
http://itunes.apple.com/gr/app/pontos.gr/id452219424?mt=8

Στο μεταξύ όλοι οι Πόντιοι φίλοι της e- αυτοδιοίκηση σημειώστε στις 15 Αυγούστου τη ζωντανή μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος από το www.livemedia.gr


Η ελεύθερη και απρόσκοπτη λειτουργία της Ιστορικής Μονής στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος τον Δεκαπενταύγουστο του 2011, επιβεβαιώθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως σε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Φανάρι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Τετραμελής αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Παρχαρίδη και την συμμετοχή του Γ.Γ Γεωργίου Γεωργιάδη, του Α΄ Αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Αλεξανδρίδη και του Προέδρου του Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδος και Νήσων Γεωργίου Βαρυθυμιάδη, είχε συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη. Τα μέλη της Π.Ο.Ε. με συγκίνηση άκουσαν από τα χείλη του Οικουμενικού Πατριάρχου την χαρμόσυνη αυτή είδηση και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους για όλες τις ενέργειες του Οικουμενικού Θρόνου που για δεύτερη χρονιά πετυχαίνει την λειτουργία της ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.
Πρόθεση της Π.Ο.Ε. είναι όπως και πέρυσι να υποστηρίξει με την παρουσία μελών της το Προσκύνημα και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Τραπεζούντα, με ευπρέπεια, θρησκευτική ευλάβεια και τήρηση των κανόνων. Αυτό δε προτείνει και προτρέπει σε όλους τους συμπατριώτες Ποντίους από όλο τον κόσμο που θα θελήσουν να παραβρεθούν εκείνη την ημέρα στην Τραπεζούντα .
Η Π.Ο.Ε. αισθάνεται δικαιωμένη για την απόλυτη στήριξη της πνευματικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον ιστορικό χώρο του Πόντου και θα ενισχύσει την προοπτική αυτή με κάθε πρόσφορο μέσο.