Δευ, 18 Νοε 2019
Αρχική  > Παιδεία - Πολιτισμός

ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες σε Στυλιανίδη, Ψωμιάδη για τη μετακίνηση των μαθητών

15/4/2008
Ευθύνες στον Υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη και το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη επιρρίπτει με ανακοίνωση του ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ,  γιατί «περισσότεροι από 10.000 μαθητές στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, κατά δήλωση του Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, έχουν αδυναμία πρόσβασης στα σχολεία τους, λόγω της απεργίας των λεωφορειούχων να τους μεταφέρουν».

«Είναι απαράδεκτη η απραξία του υπουργού και του Νομάρχη, να μην αναλαμβάνουν να διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών, εν έτη 2008, στα σχολεία τους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Καλούνται δε οι κύριοι Στυλιανίδης και Ψωμιάδης να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να λύσουν «έστω και εκ των υστέρων, ένα τεράστιο πρόβλημα, που αναστατώνει για ακόμα μία φορά την εκπαιδευτική διαδικασία, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο, λόγω και των Πανελλαδικών Εξετάσεων». Υπενθυμίζει ότι το θέμα έχει τεθεί τόσο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω διά της κοινοβουλευτικής οδού όσο και από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Mαθητών Ν. Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι με χθεσινές του δηλώσεις ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καλέσει τα Υπουργεία Οικονομίας και Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τη μη εκταμίευση των κονδυλίων μεταφοράς των μαθητών που έχει προκαλέσει την απεργία των λεωφορειούχων.