Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Παρέμβαση Μανώλη Αντωνάκου στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013

23/6/2011
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Αναπτύξεως Αλιείας ΑΕ ΕΤΑΝΑΛ ΑΕ , Μανώλης Αντωνάκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 , στην οποία συμμετέχει ως τακτικό μέλος. μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής :

Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να χαιρετίσω τη σημερινή συνεδρίαση. Είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκομαι σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης με την ιδιότητά μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΝΑΛ.

Σε ότι αφορά την ΕΤΑΝΑΛ, όπως ειπώθηκε και αρχικά στις εισηγήσεις, στο μέτρο 3.3 έχουν ενταχθεί ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας - και όπως έχουμε ενημερωθεί από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας ήδη το έργο βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο, προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Στον Βόλο, όπως είναι γνωστό, οι εργασίες υλοποιούνται και φυσικά βρισκόμαστε στην διαδικασία της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των προτάσεων που έχουμε υποβάλλει για τον εκσυγχρονισμό στην Ιχθυόσκαλα Πάτρας και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αξιολόγηση της πρότασης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας στη Μηχανιώνα.

Πιστεύω ότι η δική μας η δουλειά ως ΕΤΑΝΑΛ αφορά στην αναβάθμιση, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, των Ιχθυοσκαλών και συνολικά του ομίλου της ΕΤΑΝΑΛ, αν μου επιτραπεί ο όρος, διότι αποτελούν δυναμικά τμήματα της οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, των υποδομών και της στήριξης της αλιείας.

Το γεγονός ότι το μέτρο 3.3 υπερκαλύφθηκε, όπως έδειξαν και τα στοιχεία των εισηγητών, δείχνει την ανάγκη για την ενίσχυση των υποδομών, την ανάγκη της ενίσχυσης της αλιείας και με αυτές τις υποδομές προστατεύεται ακόμα και η ίδια η ζωή των αλιέων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε δύσκολες γεωγραφικά ενότητες. Και των ίδιων και των περιουσιών τους.

Και σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται εγώ θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και φυσικά στα στελέχη και τους εργαζόμενους της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας. Διότι ο στόχος είναι κοινός. Η ανάπτυξη, η ενίσχυση και η στήριξη του σημαντικού κλάδου για την εθνική οικονομία, της αλιείας.