Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς: Έως 17 Αυγούστου τα αιτήματα των Δήμων

5/8/2021

Συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με την εισαγωγική ενημέρωση του Προέδρου να περιλαμβάνει αναφορά και στο νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

 

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαστεργίου ενημέρωσε τους Συναδέλφους του για τα εξής:

« Κοινωφελής Εργασία:

Σήμερα ήρθε το έγγραφο τελικά, για να μπούμε μέχρι δεκαεπτά ογδόου να δηλώσουμε ειδικότητες που θέλουμε.

Να θυμίσω πως έχουμε συμφωνήσει τη φορά αυτή, αφού δηλώσουμε ό,τι ειδικότητες χρειαζόμαστε, να υπάρξει ένα 2ο φιλτράρισμα, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν βρούμε τις ειδικότητες αυτές, γιατί δεν υπάρχουνε στον ΟΑΕΔ, να δηλώσουμε άλλες ειδικότητες, έτσι ώστε να μην χαθούνε θέσεις εργασίας.

Στην προηγούμενη Κοινωφελή Εργασία, από τις 35.000 θέσεις καλύφθηκαν οι 26.000. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Δηλαδή είχαμε ζητήσει κάποιες ειδικότητες που δεν υπήρχαν και πάνω στην ταχύτητα με την οποία έπρεπε να γίνει η διαδικασία τελικά αυτές οι θέσεις δεν χρησιμοποιήθηκαν. Βέβαια τα λεφτά αυτά δεν πήγαν χαμένα, ήταν στην ουσία οι δύο παραπάνω μήνες παράτασης που δόθηκε στην Κοινωφελή Εργασία. »

 

Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι πριν μισό μήνα ο ίδιος  στη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Ιουλίου, είχε ενημερώσει τους Αιρετούς ότι: «την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα, αυτή την πληροφόρηση έχω, ή αύριο ή την Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα για να δηλώσουμε τις θέσεις της νέας Κοινωφελούς εργασίας».