Τετ, 23 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

LIVEMEDIA.GR - Το ελληνικό Υoutube κερδίζει και την Ευρώπη!

2/8/2011
Διαβάστε το εξαιρετικό αφιέρωμα που έχει κάνει η εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" στην εταιρεία INVENTICS, η οποία με την διαδικτυακή τηλεόραση της, το LIVEMEDIA, καταξιώνεται στην ευρωπαϊκή αγορά http://pontos.gr/UsersFiles/Documents/kerdos%20livemedia%203.4.2011%20best.pdf

Η εταιρία INVENTICS ιδρύθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτής, βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Στάθης Παρχαρίδης, (φωτό) Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στο μάνατζμεντ και την επιχειρησιακή έρευνα και διδακτορικό τίτλο στην Οικονομική Επιστήμη.

Η εταιρία αποτελείται από 3 τμήματα. Το neoweb.gr, το οποίο παρέχει υπηρεσίες internet και ανάπτυξης διαδικτυακών κόμβων, το livemedia.gr το οποίο παρέχει υπηρεσίες ζωντανών μεταδόσεων εκδηλώσεων και συνεδρίων και το medevents.gr το οποίο παρέχει υπηρεσίες διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων.

Το 2008 η INVENTICS επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 ιδρύει την INVENTICS LTD με έδρα το Λονδίνο και κύριο τομέα ανάπτυξης τη ζωντανή κάλυψη εκδηλώσεων και συνεδρίων μέσω του livemediaworld.com.

Στόχος της INVENTICS η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Neoweb.gr

Το neoweb.gr παρέχει υπηρεσίες νέων τεχνολογιών και internet. Συγκεκριμένα, ασχολείται με κατοχύρωση ονομάτων, φιλοξενία ιστοσελίδων, ανάπτυξη διαδικτυακών κόμβων, ηλεκτρονικών καταστημάτω και εφαρμογών iphone.

Αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών του, αποτελεί η προώθηση και το μάρκετινγκ μέσω των μηχανών αναζήτησης, η αποστολή και διαχείριση ενημερωτικών e-mails και η χρήση κοινωνικών δικτύων (όπως facebook, twitter, κ.ά.).

Έχοντας αναπτύξει τα δικά του προϊόντα διαχείρισης περιεχομένου και καταστημάτων (innet, instore), έχει κατασκευάσει πλήθος επιστημονικών, εμπορικών και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, καθώς επίσης και ηλεκτρονικά καταστήματα χονδρικής / λιανικής.

Η 10ετής εμπειρία εξυπηρέτησης 500 πελατών και ολοκλήρωσης 550 έργων, δίνει στο neoweb.gr, το μεγάλο πλεονέκτημα να αφουγκράζεται, να συμβουλεύει και να υποστηρίζει τους πελάτες και συνεργάτες του με αξιοπιστία.

Medevents.gr

Το medevents.gr διακρίνεται στη διοργάνωση εξειδικευμένων επιστημονικών εκδηλώσεων. Με έναρξη της δραστηριότητας το 2003, έχει διοργανώσει περισσότερες από 75 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρέχονται ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες, γραμματειακή υποστήριξη, διαχείριση εκθέσεων, οικονομική διαχείριση και υπηρεσίες επικοινωνίας.

Livemedia.gr

To livemedia.gr είναι το τμήμα της Inventics που εξειδικεύεται στη ζωντανή μετάδοση, αποθήκευση και διανομή video μέσω internet.

Τη διεύθυνση του livemedia.gr έχει αναλάβει από το 2007 ο Γιώργος Γερασιμίδης, στέλεχος με εμπειρία στις τηλεοπτικές παραγωγές και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο του Stirling της Σκωτίας.

Βασικότερες υπηρεσίες του είναι οι ζωντανές μεταδόσεις εκδηλώσεων μέσω internet, η αποθήκευση ψηφιακών αρχείων (video, φωτογραφίες, δελτία τύπου εκδηλώσεων) και η προβολή τους μέσα από ειδικά διαμορφωμένες ιστοσελίδες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη (web TV channels).

Έχει πολύχρονη εμπειρία στην οπτικοακουστική καταγραφή εκδηλώσεων και επιστημονικών συνεδρίων. Συνολικά από το 2002 ως σήμερα έχει καλύψει πάνω από 250 εκδηλώσεις και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κύριοι πελάτες του είναι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, σύλλογοι, δημόσιοι φορείς και επιστημονικά σωματεία.

Αναπτύσσεται μέσα από ένα δυναμικό δίκτυο συνεργατών. Εταιρείες ενοικίασης οπτικοακουστικού εξοπλισμού, επαγγελματίες φωτογράφοι και εικονολήπτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας εμπλουτίζουν τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του livemedia.gr και συμμετέχουν στην ανάπτυξη ενός δυναμικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το livemedia.gr βραβεύτηκε το 2004 από τον ΣΕΠΒΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος) ως καινοτόμος υπηρεσία στο χώρο των ζωντανών μεταδόσεων. Σήμερα συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στην αγορά. Αποτελεί το πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης στο Google του λήμματος «ζωντανή μετάδοση», ενώ η ιστοσελίδα του δέχεται περί τις 15.000 μηνιαίες επισκέψεις με συνεχείς ανοδικές τάσεις.

Η συνεχής έρευνα εστιάζει σήμερα στον τομέα της κωδικοποίησης αρχείων, της online αποθήκευσής τους στο internet, της ανάπτυξης διαδικτυακών καναλιών περιεχομένου και της διασύνδεσής τους με τα social media.

Αποστολή του livemedia.gr ήταν και παραμένει η καταγραφή της γνώσης, της πληροφορίας και των εμπειριών που δημιουργούν οι άνθρωποι, και η μαζική και ελεύθερη διακίνησή τους. Η ζήτηση για αποθήκευση εκδηλώσεων και γεγονότων στο livemedia.gr κινείται με εκθετικό ρυθμό.

Ανάπτυξη προς το εξωτερικό

Με την ίδρυση της INVENTICS LTD με έδρα το Λονδίνο, οι υπηρεσίες της INVENTICS και ιδιαιτέρως του livemedia αρχίζουν να μεταφέρονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσω του livemediaworld.com αρχίζει να επεκτείνεται σε εκδηλώσεις και συνέδρια του εξωτερικού. Από ένα συνέδριο το οποίο μεταδίδεται ζωντανά και αποθηκεύεται «εφ όρου ζωής» στο internet έως μια κοινωνική εκδήλωση η οποία έχει αποδέκτες σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, το livemedia.gr μεταφέρει τη γνώση και τα γεγονότα, άμεσα και αποτελεσματικά.

Συνέντευξη Στάθη Παρχαρίδη


Με την ίδρυση της INVENTICS κάναμε τα καινοτόμα οράματά μας πράξη. Και την πράξη την αναπτύξαμε σε ικανό βαθμό μέσα σε μια 10ετία. Δυστυχώς χρειάστηκαν τα 2πλάσια χρόνια από όσα αρχικά είχα προβλέψει ώστε η εταιρεία να λάβει τις διαστάσεις που είχα σχεδιάσει. Σύμφωνα με τα σχόλια συνεργατών μας, η INVENTICS θα έπρεπε να έχει ιδρυθεί στην Αμερική κι όχι στην Ελλάδα. Το επιχειρηματικό περιβάλλον, η κουλτούρα και οι κρατικές πολιτικές δεν επιτρέπουν τις επιχειρηματικές ιδέες να αναπτυχθούν όπως αξιοκρατικά θα τους άξιζε.

Οι υπηρεσίες μας και ιδιαιτέρως οι υπηρεσίες livemedia.gr που παρέχουμε είναι καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεπώς έχοντας εδραιώσει την παρουσία μας στον Ελληνικό χώρο προχωρούμε σε παράλληλη ανάπτυξη και στο εξωτερικό, αρχικά παρέχοντας υπηρεσίες σε Γερμανία και Αγγλία. Όσο κι εάν σας φαίνεται περίεργο οι ζωντανές μεταδόσεις εκδηλώσεων, καθώς επίσης και η αποθήκευσή και διανομή τους, βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο και στο εξωτερικό.

Αναλογιστείτε το πλήθος των κοινωνικών δραστηριοτήτων από συνέδρια έως κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Η ανάγκη για τη μείωση των εξόδων μετακίνησης και διαμονής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκθετική αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών livemedia.gr.

Επιστημονικά συνέδρια τα οποία διοργανώνονται στην Γερμανία, μπορούν ευκολότερα να «ταξιδέψουν» στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του livemediaworld.com και η διάχυσή τους μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το πόσοι σύνεδροι έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραβρεθούν εκεί.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση ενός γάμου στο εξωτερικό ο κόσμος που μπορεί να «παραβρεθεί» ζωντανά είναι πολύ περισσότερος από αυτόν που έχει την οικονομική δυνατότητα και τη χρονική πολυτέλεια.

Το μέλλον για την INVENTICS είναι εδώ και το μόνο που μένει είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών της παγκοσμίως, στις στέρεες βάσεις οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με πολύ κόπο όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Συνέντευξη Διευθυντή livemedia.gr Γιώργου Γερασιμίδη

Από την πρώτη μου επαφή με το Livemedia.gr το 2007 θεωρούσα το timing εξαιρετικά ενδιαφέρον και κρίσιμο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στο webcasting με την αλματώδη – τότε - άνοδο της διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελληνική αγορά. Παρόλο που οι υπηρεσίες του Livemedia απευθύνονταν ως τότε κατά κύριο λόγο σε εταιρείες, δημόσιους φορείς και οργανισμούς, πίστευα ότι η ευρύτερη άνοδος των ευρυζωνικών συνδέσεων θα ήταν αυτή που θα έδινε την καθοριστική ώθηση στην αγορά. Διαισθανόμουν από τότε πως η ανάγκη για live και on demand webcasting θα εξαπλωθεί σε οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα με δημόσιο χαρακτήρα.

Σήμερα οι προσδοκίες αυτές έχουν εν πολλοίς δικαιωθεί. Τα αιτήματα για υπηρεσίες ζωντανής μετάδοσης και αποθήκευσης έρχονται πλέον από πολλές διαφορετικές μεριές: από το χώρο της εκπαίδευσης, του θεάματος, του αθλητισμού, από επιστημονικά σωματεία και συλλόγους αλλά και πολλούς ιδιώτες. Σήμερα η πλειοψηφία του κόσμου που είναι σε επαφή με το internet (δεν πρέπει να λησμονούμε και το κομμάτι του πληθυσμού που στέκεται αδιάφορο σε αυτό) είναι γνώστης των υπηρεσιών μας και των δυνατοτήτων που προσφέρουν. Διοργανωτές εκδηλώσεων που ένιωθαν αποκλεισμένοι από τα παραδοσιακά ΜΜΕ (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες) έχουν πλέον την επικοινωνία της εκδήλωσής τους στα δικά τους χέρια, μέσα από το δικό τους κανάλι, με ένα κόστος πολύ κοντά σε αυτό μιας βιντεοσκόπησης. Όλο αυτό είναι μια μικρή επανάσταση στην επικοινωνία, και νιώθω ότι αποτελούμε ένα κομμάτι της.

Το στοίχημα για το Livemedia.gr στο επόμενο διάστημα είναι η ενσωμάτωση της πλατφόρμας του στο πλήθος των διαφόρων φορητών συσκευών επικοινωνίας που αποτελούν προέκταση του σύγχρονου ανθρώπου που θέλει να ζει και να μοιράζεται τις εμπειρίες του με πιο πολλούς, πιο άμεσα και πιο εύκολα. Η επιτυχία της προσπάθειάς μας θα κριθεί στο βαθμό που θα μπορέσει ο κάθε χρήστης να κάνει όχι απλώς χρήση των υπηρεσιών μας, αλλά μέσω αυτών να απολαύσει τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες.