Πεμ, 09 Απρ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Συνάντηση Κατσέλη-Μπουτάρη. Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο στο επίκεντρο

24/3/2011
Για τις νέες δράσεις στήριξης της απασχόλησης, διατήρησης θέσεων εργασίας και ένταξης στην αγορά εργασίας που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο του σχετικού Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη σημερινή (Τετάρτη 22 Μαρτίου) συνάντησή τους, λίγο πριν την σχετική ενημέρωση του Υπουργείου προς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχείου.

Η κ. Υπουργός ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του στα νέα προγράμματα που, όπως ανέφερε, αφορούν κοινωνική εργασία για 5.500 ανέργους της περιοχής της Θεσσαλονίκης για συνολικό διάστημα πέντε μηνών, αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, μέσω δράσεων κατάρτισης και εκπαίδευσης στελεχιακού δυναμικού και την συγκρότηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
«Για πρώτη φορά, βλέπουμε προγράμματα που επιδοτούν την εργασία και όχι την ανεργία, ενώ παρακινούν τον κόσμο να αναπτύξει επιχειρηματικότητα, μέσα από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν μια πρώτη επιχειρηματική μαγιά. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια ακριβώς επειδή ο στόχος είναι σ’ αυτό το διάστημα να φανεί κατά πόσο αυτοί οι μικροί συνεταιρισμοί είναι βιώσιμοι, ενώ ενδέχεται να προκύψουν και νέα επαγγέλματα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Δίνοντας ένα παράδειγμα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα έπιπλα που πετούν οι δημότες. Όπως είπε, αντί να καταλήγουν να περισυλλέγονται ως ογκώδη αντικείμενα από την αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, μπορούν να τυγχάνουν συντήρησης και επισκευής και να μεταπωλούνται, στο πνεύμα του αντικαταναλωτισμού αλλά και της επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα σχήμα όπως οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.