Πεμ, 06 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δαίμων...

Παρατεταμένη οικονομική ύφεση, Πανδημία, και Τρίτη και 13...

13/4/2021

Πάνε 10 χρόνια που σε αυτή τη μικρή χώρα του Νότου, οι κάτοικοι πιστεύουν πως κάθε μέρα είναι Τρίτη και 13. Κάτι τα μνημόνια και ο όλεθρος που έφεραν σε όλους τους τομείς, κάτι η πανδημία που ήρθε και έβαλε την ταφόπλακα της μαύρης γάτας… κάτι το ένα και κάτι το άλλο…. Έχει κάνει τους Έλληνες να έχουν λίστες ολόκληρες με Προλήψεις και Δεισιδαιμονίες. Εκεί που σταματάει η λογική και η επιστήμη, ξεκινάει η παράνοια…

Ένα πλήθος προλήψεων και δεισιδαιμονιών ταλαιπωρούν τους ανθρώπους. Τους δημιουργούν φόβους ανύπαρκτους, σπέρνουν την ανησυχία και κάνουν τη ζωή πολλών ταραγμένη, γεμάτη εφιάλτες και τρόμους. Είναι τόσες πολλές οι προλήψεις που αν καταφέρει κανείς να τις συγκεντρώσει, θα γεμίσει πολλές σελίδες. Στην ελληνική κοινωνία οι δεισιδαιμονίες και οι προλήψεις είναι πολλές και συνδυάζονται με την ερμηνεία φαινομένων που δεν μπορούν να εξηγηθούν ορθολογικά. Έχουν σχέση με τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, δηλαδή με τις δραστηριότητες του ανθρώπου, τη σχέση του με τους άλλους ή τον προγραμματισμό της ζωής του. Βασικό ρόλο στη δεισιδαιμονία και τις προλήψεις έχουν διάφορα αντικείμενα (φυλαχτά, γούρια κ.λπ.), τα οποία χρησιμοποιούνται ποικιλότροπα από τους προληπτικούς.

Μαύρες γάτες, Τρίτη και 13, σκόρδα, μάτια, ξεματιάσματα, φτυσίματα στον κόρφο και άλλα τέτοια όμορφα για να τιμήσουμε τη σημερινή μέρα, που η παράδοση τη θέλει να είναι γρουσούζικη. Και αν δεν πιστεύετε στη γρουσουζιά πετάξτε αλάτια παντού σκεπτόμενοι ότι δεν θα γίνει καυγάς, αλλά ότι θα έρθουν λεφτά, δουλειές, αγάπη και κυρίως υγεία.