Δευ, 10 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δήμοι

"Η σιωπή των αμνών" στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς-Ερώτηση από το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

2/3/2021

Σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η σιωπή των …αμνών , αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας χθες  1 Μαρτίου ,μονοπωλήθηκε η συζήτηση με την αποκάλυψη του ΑΙΡΕΤΟΥ   για τον εκτός σειράς  εμβολιασμό 3 ,Αντιδημάρχων και του Αναπληρωτή Δημάρχου, όπως καταγγέλλει η αξιωματική Αντιπολίτευση. 

 

Με ανακοίνωσή του στο Facebook ο   επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης   Κώστας Ασκούνης

καθιστά πολιτικά υπεύθυνο  το Δήμαρχο Καλλιθέας κύριο Κάρναβο γιατί  δίνει πλήρη κάλυψη στους Αντιδημάρχους του .

 

 Διαβάστε την ανακοίνωση  του Κώστα Ασκούνη:

Με την άρνηση των τριών Αντιδημάρχων, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής Δήμαρχος και των άλλων στελεχών της Δημοτικής Αρχής του κ. Κάρναβου να τοποθετηθούν και να δώσουν εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους εμβολιασμούς κατά παράβαση της σειράς προτεραιότητας, σημαδεύτηκε η χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.

Η εκκωφαντική σιωπή των τριών Αντιδημάρχων αποδεικνύει την ενοχή τους.
Δυστυχώς, οι έννοιες της δημόσιας συγνώμης ή των παραιτήσεων είναι άγνωστες για τον κ. Κάρναβο και τους Αντιδημάρχους του και αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, η οποία βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Η καταστρατήγηση της σειράς προτεραιότητας των εμβολιασμών από στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καλλιθέας είναι ενέργεια πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και προσβολή για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι με υπομονή και καρτερικότητα περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν.
Η ισονομία, η ισοπολιτεία και η ευθιξία δεν αφορά τους αξιωματούχους και τους προύχοντες πάρα μόνο τους απλούς πολίτες.
Η πλήρης κάλυψη του κ. Κάρναβου προς τους Αντιδημάρχους τον καθιστά πολιτικά υπεύθυνο για πράξεις και ενέργειες που καταστρατηγούν κάθε έννοια αξιοκρατίας, διαφάνειας και κράτους δικαίου.
Ζητήσαμε από τον κ. Κάρναβο να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με παλαιοκομματικές-ρουσφετολογικές αντιλήψεις στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελληνική Κοινωνία ότι δηλαδή υπάρχει άλλος δρόμος, ότι δεν είμαστε «όλοι ίδιοι».
Με την στάση του αυτή ο Δήμαρχος υπονομεύει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία για τον εμβολιασμό των πολιτών με αυστηρούς κανόνες (με σειρά προτεραιότητας, πρωτόκολλα, κ.ά.). Η παραβίαση των κανόνων αυτών από αιρετούς είναι κάτι το οποίο με δριμύτητα έχει στηλιτεύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της διοίκησης στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα για την κοινωνία αποχωρήσαμε μαζί με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους από την συνεδρίαση.

 


Η Καλλιθέα αλλά και αντίστοιχα περιστατικά  σε όλη τη Χώρα προκάλεσε την ερώτηση από Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής  με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας κύριο  Βασίλη Κεγκέρογλου.

Να πούμε στο σημείο αυτό ότι τις τελευταίες ημέρες οι εκτός σειράς εμβολιασμοί στελεχών της  Αυτοδιοίκησης , αμαυρώνουν  την εικόνα  του θεσμού . Ο φόβος είναι αυτός που οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους ,αυτό είναι δεδομένο, το μεγάλο  όμως πρόβλημα  έχει να κάνει με την εικόνα που δείχνει η Χώρα. Το δυστύχημα για την Κυβέρνηση είναι ότι οι αναφορές στην Αυτοδιοίκηση για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς αναφέρεται κυρίως σε στελέχη που προέρχονται από το δικό της χώρο. Βέβαια υπάρχουν αντανακλαστικά τα οποία επιδεικνύουν κάποιοι Αυτοδιοικητικοί όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος ζήτησε παραιτήσεις.

Για το θεσμό όμως της Αυτοδιοίκησης πρώτου Βαθμού , η στάση του Β Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Καλλιθέας κυρίου Κάρναβου είναι συνδεδεμένη με αυτή της ΚΕΔΕ ,άρα λοιπόν και των Δημάρχων όλης της Χώρας.

Διαβάστε την Ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον Υπουργό Υγείας

Τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Κατ’ εξαίρεση εμβολιασμοί στελεχών δημοσίων φορέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Τη στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία μας, εδώ και ένα χρόνο, βιώνει τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας, η ανακάλυψη του εμβολίου και ο ορθός προγραμματισμός εμβολιασμού του πληθυσμού κάθε χώρας αποτελεί, αναμφισβήτητα, τη μόνη λύση για την ασφαλή επιστροφή της κανονικότητας στις ζωές όλων μας.

Δυστυχώς, παρά τον σάλο που είχε ξεσπάσει τις πρώτες ημέρες του εμβολιασμού στη χώρα μας, όπου παρατηρήθηκε τα 46 άτομα που είχαν δημοσιοποιηθεί από τη Κυβέρνηση ότι θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα ν’ αυξάνονται κατά άλλα 80, σύνολο 126, αυτές τις ημέρες, δύο μήνες μετά κι ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί καθυστερήσεις στην παραλαβή νέων παρτίδων εμβολίων με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο αρχικός προγραμματισμός, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για εμβολιασμό σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της Νέας Δημοκρατίας .

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται δημοσίως, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, φέρεται να εμβολιάστηκε στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις. Οι δηλώσεις, τόσο του ιδίου του κ. Χατζημάρκου, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, στις οποίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο νησί της Χάλκης αφορούσε υπηρεσιακούς λόγους και όλως τυχαίως, επειδή είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν, δέχτηκε να εμβολιαστεί, μόνο ως συγκάλυψη μια τεράστιας παρατυπίας μπορούν να χαρακτηρισθούν. Το προφανές αυτής της παρατυπίας αναδεικνύουν τα όσα ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη γιατρός του Ιατρείου της Χάλκης, η οποία όχι μόνο επιβεβαίωσε τον εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου, αλλά αποκάλυψε ακόμη πως ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολίων.

Στη παραπάνω αυτή τακτική, έρχονται να προστεθούν οι σοβαρές καταγγελίες για 24 εκτός σειράς εμβολιασμούς στα ιδρύματα «Άγιος Δημήτριος» και «Άγιος Παντελεήμων» της Θεσσαλονίκης, τα οποία υπάγονται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας και φέρεται να εμπλέκουν δύο στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα την αντιδήμαρχο Παιδείας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στις συγκεκριμένες καταγγελίες τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας ως προς την «ευθιξία» της, λειτούργησαν εντελώς διαφορετικά από όσον αφορά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Τόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τους απάλλαξε από τα καθήκοντά τους όσο και η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε την αναστολή της κομματική ιδιότητάς τους. Βέβαια, σ’ αυτή την περίπτωση καταγγελιών υπήρξε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης να δίνει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στα δύο ανωτέρω ιδρύματα.

Την ώρα που κατατίθεται αυτή η ερώτηση, αρκετές ακόμα καταγγελίες για «εμβολιασμούς φίλων» έρχονται στη δημοσιότητα, όπως για τον Δήμο Καλλιθέας και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ν. Αιγαίου. Είναι εύκολα κατανοητό, ότι όλα τα παραπάνω δεν προκαλούν μόνο την αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης αλλά και την οργή ολόκληρη της κοινωνίας .

Στη βάση αυτή και με προϋπόθεση την αποσαφήνιση όλων των ανωτέρω καλείστε να απαντήσετε:

1. Λόγω της μοναδικότητας και σπουδαιότητας που χαρακτηρίζει τη κάθε δόση εμβολίου, υπάρχει μέριμνα, μέσω εγκυκλίου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ώστε να ερευνούν άμεσα και ταχύτατα τις καταγγελίες που αφορούν εμβολιασμούς εκτός προγραμματισμού;

2. Υπάρχει κάποια οδηγία της Επιτροπής Εμβολιασμών, ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης , κατά παρέκκλιση των κριτηρίων που ισχύουν, όπως ανέφερε και ο κ. Πέτσας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Ανδρέας Πουλάς

Ευαγγελία Λιακούλη

Χάρης Καστανίδης

Βασίλης Κεγκέρογλου