Δευ, 10 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δήμοι

Θεσσαλονίκη: Παραιτήσεις στελεχών ζήτησε ο Ζέρβας - Εμβολιάστηκαν εκτός σειράς

26/2/2021
Τις παραιτήσεις δύο στελεχών της διοίκησής του ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου
, ενώ κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον κ. Χατζημάρκο και στην Καλλιθέα όπου όπως ο ΑΙΡΕΤΟΣ αποκάλυψε εμβολιάστηκαν δυο αντιδήμαρχοι και προσωπικό εκτός σειράς. Ο δήμαρχος Καλλιθέας και Β' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κάρναβος, προτίμησε τη σιωπή