Παρ, 26 Φεβ 2021
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Ένα ακόμα "Μουσικό Κουτί" έρχεται...

30/11/2020
Στον καιρό της πανδημίας, στον καιρό που η ζωή ολόκληρου του πλανήτη άλλαξε, η τηλεόραση μπήκε ακόμα περισσότερο στη ζωή μας. Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν είναι η μουσική εκπομπή από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, "Μουσικό Κουτί". Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, σ΄ ένα σκηνικό οικείο και ζεστό κάθε Τετάρτη μας ταξιδεύουν με τις νότες τους και τους καλεσμένους τους... 
Αυτή την Τετάρτη καλεσμένοι τους είναι η Γιώτα Νέγκα και ο Μίλτος Πασχαλίδης. 
Ενδεικτικό του πόσο "ζεστοί" είναι οι όλοι άνθρωποι στη μουσική αυτή τηλεοπτική εκπομπή, είναι το post που έκανε ο Μίλτος Πασχαλίδης μετά τα γυρίσματα... 

Σπάνια περνάω καλά στην τηλεόραση. Δεν φταίνε οι εκπομπές, φταίει η συνθήκη. Τραγουδάμε χωρίς κοινό, κι αυτό κάνει τα πάντα πιο ψυχρά.

Στο «Μουσικό κουτί» πέρασα τέλεια, παρ όλο που επίσης δεν υπάρχει κοινό.

Αλλά υπάρχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Πιο ώριμος από ποτέ, πιο γελαστός από ποτέ, Μουσικός με το Μ κεφαλαίο, διαβασμένος, ορεξάτος, σπάνιος οικοδεσπότης. Που αγαπάει τα τραγούδια, ζει για τα τραγούδια.

Μαζί με τη γλυκύτατη και φωνάρα Ρένα Μόρφη, έχουν στήσει ένα σαλόνι που μοιάζει με το σαλόνι που ονειρευόμαστε να γράφουμε μουσικές και λόγια.

Και η ορχήστρα είναι απ τις καλύτερες που συνάντησα ποτέ, σε πλατό, στούντιο, ή επί σκηνής.

Πιτσιρικάδες, παιχταράδες, ακομπλεξάριστοι και πρόθυμοι να γεννήσουν ιδέες και να λύσουν προβλήματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της παραγωγής, απ τον ευγενέστατο γιατρό που μας έκανε τα απαραίτητα rapid test μέχρι τον αδερφό Κωσταντίνο Μπαλαγούρα με τον οποίο μας δένει- εκτός απ την ΑΕΚ- ο Λαυρέντης για πάντα.

Γιώτα μου, σ αγαπάω και σε θαυμάζω 25 και βάλε χρόνια. Τα άλλα δεν χωράνε σε σημειώματα.

Το Μουσικό κουτί αξίζει να συνεχίσει και να μακροημερεύσει.

Την αγάπη μου, παίδες.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 22:00 στην ΕΡΤ1.