Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Εγκαινιάστηκε χθες από το Νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό ο δρόμος προς τη Ραψάνη.

22/9/2010

Ένας σημαντικός οδικός άξονας που εξασφαλίζει άνετη και ασφαλή πρόσβαση στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της ορεινής κοινότητας της Ραψάνης εγκαινιάστηκε χθες από τη Νομαρχία Λάρισας.

Ο παλιός δρόμος της Ραψάνης που είχε χρόνια να συντηρηθεί, ανακατασκευάστηκε ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός παρουσία του Δημάρχου Κάτω Ολύμπου και κατοίκων της περιοχής εγκαινίασε χθες το έργο που με την ολοκλήρωση του αναδεικνύει μια ιδιαίτερα δυναμική τουριστικά περιοχή.

Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους συνολικά 9 χιλιομέτρων, από τη διασταύρωση της εθνικής οδού Λάρισας Θεσσαλονίκης μέχρι το Δημοτικό Διαμέρισμα Ραψάνης.

Η κατασκευή του δρόμου αποτελούσε δέσμευση της Νομαρχίας Λάρισας η οποία ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα ετών των κατοίκων της περιοχής για καλύτερη και ασφαλέστερη οδική σύνδεση της Ραψάνης με την εθνική οδό και το σιδηροδρομικό σταθμό.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλο το μήκος του δρόμου έγιναν εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαπλάτυνσης του οδοστρώματος, βελτιώθηκαν σημεία που παρουσίαζαν οδικές δυσκολίες, τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, έγινε διαγράμμιση, κατασκευάστηκε σχάρα για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και επενδεδυμένη τάφρος μήκους 500 μέτρων και τέλος έγινε καθαρισμός ερεισμάτων και τάφρων.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρέος της Νομαρχίας ήταν να κατασκευάσει το δρόμο που οδηγεί προς τη Ραψάνη και τον Όλυμπο, αναβαθμίζοντας τουριστικά την περιοχή και συμβάλλοντας στην συνολική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Για να πάει μπροστά ο τόπος μας πρόσθεσε ο Νομάρχης Λάρισας πρέπει να γίνονται έργα που αξιοποιούν και αναδεικνύουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της κάθε περιοχής.

Είναι πια επιτακτική ανάγκη σημείωσε ο κ. Κατσαρός η Κεντρική εξουσία να δώσει αρμοδιότητες και πόρους στην Περιφέρεια για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο μακριά από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Κ.Ολύμπου κ. Ν.Βαλσαμόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά το Νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού, όπως το χαρακτήρισε έργο για την περιοχή και πολύ περισσότερο όταν αυτό εγκαινιάζεται όπως τόνισε σε μία περίοδο προεκλογική κατά την οποία ο Νομάρχης δε συμμετέχει ως υποψήφιος και αυτό υποδηλώνει όπως χαρακτηριστικά σημείωσε την εντιμότητα του.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και παραβρέθηκαν, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ.Αγοραστός, οι αντινομάρχες Ρ.Καραλαριώτου, Γ.Φακής, Κ.Σπανούλης, Α.Δραμαλιώτης, ο Νομαρχιακός σύμβουλος Ν.Κουτσογιάννης, ο δήμαρχος Γόννων Α.Τόλιος, ο Δ/της του Αστυνομικού τμήματος Ραψάνης Α.Κουλουκτσής, ο αν. διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Ν.Α, Χ.Λυτροκάπης και κάτοικοι της περιοχής.