Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Το σεισμόμετρο πιάνει αυξημένη κίνηση στους δρόμους

13/11/2020

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μίλησε στην ΕΡΤ1 για την αυξημένη κίνηση στους δρόμους παρά την καραντίνα που δείχνουν τα γραφήματα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ένα πείραμα που έκανε, δείχνει μια σημαντική διαφορά με την πρώτη καραντίνα της χρονιάς λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.Το εργαλείο που χρησιμοποιείται για να ανιχνεύσει τους σεισμούς είναι το σεισμόμετρο. Πρόκειται για το όργανο που ανιχνεύει τους σεισμούς, όπως ανέφερε. Χθες το πρωί συνέκρινε δύο σεισμογραφήματα από το Θησείο (ATH) και την Πεντέλη (PTL) ξεκινούν την καταγραφή τους όπως φαίνεται αριστερά ώρα 12:00 Γκρήνουιτς δηλαδή 02:00 ώρα Ελλάδος.

 

«Η διαφορά στα δύο σεισμογραφήματα είναι φανερή. Τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε καταγραφή ησυχίας γιατί δεν υπάρχει κίνηση. Με το πέρας της ώρας φαίνεται η αύξηση της κίνησης», αναφέρει ο Γ. Χουλιάρας.

«Το ίδιο φαινόμενο παρατηρούμε όταν έχουμε διαδηλώσεις στην πλατεία συντάγματος ή όταν έχουμε εκρήξεις από βόμβες μολότοφ, αυτές οι κινήσεις καταγράφονται στον σεισμογράφο», καταλήγει.

Πηγή: https://www.ert.gr