Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Νομαρχία Πειραιά

Επαναληπτικοί ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Κηφισό και Μαραθώνα Αίγινας από τη Νομαρχία Πειραιά

10/9/2010
Ξεκίνησε σήμερα, από τις εκβολές του Κηφισού, στο Νέο Φάληρο, η δεύτερη φάση του Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Νομαρχία Πειραιά για τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχει εμφανιστεί στη χώρα μας.

Μολονότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα της νόσου εντός γεωγραφικών ορίων της Νομαρχίας Πειραιά, η πραγματοποίηση προληπτικών ψεκασμών σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών κρίθηκε αναγκαία, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νέας αυτής υγειονομικής απειλής.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, έχουν πραγματοποιηθεί ψεκασμοί τόσο στην παραπάνω περιοχή του Κηφισού που παρουσιάζει έντονο πρόβλημα, όσο και στις περιοχές Μαραθώνα της Αίγινας και Ψήφτα Τροιζηνίας, όπου επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των κουνουπιών λόγω της ύπαρξης υγροβιότοπων.

Στον παραθαλάσσιο Μαραθώνα θα επαναληφθούν οι ψεκασμοί, ενώ στην Ψήφτα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Πρόγραμμα που διεξάγεται σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τους ψεκασμούς είναι οικολογικά και εγκεκριμένα βάση της υπ’ αρ. 183654/20-4-2010 εγκυκλίου της Δ/σνης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, διασφαλίζοντας τόσο τη δημόσια υγεία όσο και το περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Στην Νομαρχία Πειραιά έχουμε και γνώση και εμπειρία και τους κατάλληλους μηχανισμούς εφαρμογής των ενδεικνυόμενων μέτρων πρόληψης και ενημέρωσης για την διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας. Με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που για προληπτικούς λόγους υλοποιούμε και την ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και την νέα αυτή υγειονομική απειλή».