Τρι, 16 Ιουλ 2024

Δήλωση Δημάρχου Σερρών για το τοπικό lockdown

2/11/2020

Δήμαρχος Σερρών: Μία νέα, γκρίζα ημέρα ξεκινάει αύριο

 

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Κυβέρνησης για τοπικό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δήλωσε τα εξής:

«Από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα έχουμε μία νέα, γκρίζα πραγματικότητα στην περιοχή μας.

Όλα τα δεδομένα των κρουσμάτων, του επιδημιολογικού φορτίου και της κατάστασης των δομών υγείας αξιολογήθηκαν από την Πολιτεία και κρίθηκε απαραίτητο να επιβληθεί ένα τοπικό lockdownστην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και πίστη στην επιστημονική κοινότητα.

Τα μέτρα που λαμβάνονται θεωρήθηκε ότι είναι απαραίτητα για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης  ζωής.

Και αυτό γιατί η δημόσια υγεία δεν είναι κάτι το οποίο διαπραγματεύεται.

Ένα lockdown είναι σίγουρα μία δυσάρεστη κατάσταση για όλους. Στο τελευταίο πράγμα, όμως, που μπορούμε να κάνουμε έκπτωση είναι στα μέτρα για τη διασφάλιση της ζωής των συνανθρώπων μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πάντοτε ήταν μπροστά και στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Έτσι και τώρα, ο Δήμος μας θα σταθεί δίπλα σε όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Και αυτή τη στιγμή μας έχουν ανάγκη πολλοί.

Ήδη, έχουμε ετοιμάσει τις κοινωνικές δομές, ούτως ώστε να είμαστε σύμμαχοι με όλους αυτούς που αγωνιούν, φοβούνται και ανησυχούν.

Σε αυτούς τους ανθρώπους εκπέμπουμε ένα μήνυμα: Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί σας και θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Μπορεί να μην είναι δυνατόν να βγείτε έξω, αλλά οΔήμος Σερρών θα είναι έξω για σας.

Καλό κουράγιο σε όλους μας».