Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Νομαρχία Πειραιά

Θερμή ανταπόκριση αθλητών και μαθητών στο πρόγραμμα προληπτικού ιατρικού ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά

7/9/2010
Απόλυτη επιτυχία σημειώνει το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ιατρικού ελέγχου για τους αθλητές και τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους μαθητές του ευρύτερου Πειραιά, που υλοποιεί η Νομαρχία Πειραιά και ο Αθλητικός Οργανισμός της, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς τους για τη στήριξη του λαϊκού, μαζικού, ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Από την πρώτη μέρα (23/8) εφαρμογής του προγράμματος, η ανταπόκριση των αθλούμενων νέων είναι ιδιαίτερα θερμή, γεγονός που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας της Νομαρχίας.

Ειδικότερα μέχρι σήμερα, δυο κινητές ιατρικές μονάδες της Νομαρχίας Πειραιά, στελεχωμένες από έμπειρο προσωπικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και ιδιώτες εθελοντές ιατρούς (παθολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο), έχουν επισκεφθεί τους αθλητικούς χώρους "Π. Νικολαϊδης" στη Νίκαια, ΕΑΚ Κορυδαλλού, Γήπεδο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, και Δημοτικό Γήπεδο Δραπετσώνας παρέχοντας δωρεάν ιατρικό έλεγχο και βεβαιώσεις υγείας σε πάνω από 400 αθλητές και μαθητές που οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν και οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν ιδιωτικά το κόστος των απαιτούμενων προληπτικών εξετάσεων.

Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος θα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 3.000 αθλητές και μαθητές της Νομαρχίας Πειραιά.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά καθώς και τους Αθλητικούς Οργανισμούς των Δήμων της Νομαρχίας Πειραιά και τις Αθλητικές Ενώσεις.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι "Όπως είναι γνωστό, στην Νομαρχία Πειραιά βασικό κεφάλαιο στην ατζέντα της κοινωνικής πολιτικής μας, αποτελεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής προς τους συμπολίτες μας και κυρίως προς τη νέα γενιά. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και αυτή μας η πρωτοβουλία έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση, γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Προσπάθεια ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος δωρεάν προληπτικού ελέγχου είναι η ασφαλής συμμετοχή των νέων μας σε αθλητικές δραστηριότητες".