Δευ, 15 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Υπ.Οικονομικών: Δίνουν μπράβο αλλά όχι λεφτά στους Υπαλλήλους των Δήμων!

7/5/2020

Αποκαλυπτική έγγραφη απάντηση στο αίτημα οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων της καθαριότητας και των αμαξοστασίων των Δήμων για την ανεκτίμητη προσφορά τους στη δίνη της πανδημίας, έδωσε στη Βουλήο Υφυπουργός Οικονομικών, Θ.Σκυλακάκης, στη Βουλευτή και Υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,Ε.Λιακούλη.

Ο Υφυπουργός ξεκαθαρίζει ότι η Κυβέρνηση “τιμά”μεν τους εν λόγω εργαζομένους, αλλά “για λόγους δημοσιονομικούςδεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, καθώς αυτή δίνεται “κατά προτεραιότητα κατά κύριο λόγο στο προσωπικό που έρχεται –ή έχει αυξημένη πιθανότητα να έρθει– σε επαφή με ασθενείς COVID-19”.Η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε άμεσα στην έκδοση καυστικής Ανακοίνωσης για την απόρριψη του αιτήματος, στηλιτεύοντας χαρακτηριστικά ότι “Η τιμή ...τιμή δεν έχει! Ντροπή!“.

Ακολουθούν όλα τα δεδομένα για τα«αποκαλυπτήρια» τωνκυβερνητικών προθέσεων, ήτοι η Ανακοίνωση, καθώς και το Έγγραφο του Υφυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίνημα Αλλαγήςέχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην έμπρακτη αναγνώριση του καθημερινού αγώνακαι των αυτοδιοικητικών υπαλλήλων. Η Πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά, με όλους τους βουλευτές έχουν καταθέσει μέχρι και Τροπολογία στη Βουλή για τη χορήγηση μηναίου επιδόματος εκτάκτων συνθηκών, αλλά και την επέκταση των υπαγομένων στον κανονισμό βαρέων και ανθυγιεινών.  Τροπολογία που η Κυβέρνηση αρνήθηκε και δεν έκανε αποδεκτή.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“ Η τιμή …τιμή δεν έχει! Ντροπή !

Στις 2 Απριλίου κατέθεσα ερώτηση-υπόμνημα στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας άμεσα να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας και των αμαξοστασίων των Δήμων της Χώρας (ΟΤΑ), μέσω χορήγησης μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών ή και με άλλους τρόπους και για όσο χρόνο διατηρηθεί η πανδημία, αναγνωρίζοντας έτσι την ανεκτίμητη προσφορά τους.

Πρόκειται για τους Ανθρώπους που από την ημέρα που η χώρα μπήκε στη δίνη της πανδημίας, με εντατικούς ρυθμούς, καθαρίζουν και απολυμαίνουν κτίρια, παιδικές χαρές, δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους.Υδροφόρες και άλλα μηχανήματα,  πλένουν καθημερινά με την χρήση απολυμαντικού, κεντρικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο και στις συνοικίες των δήμων, ενώ έμφαση δίνεται  στο πλύσιμο και τον ψεκασμό των κάδων απορριμμάτων.Όλοι αυτοί, οι υπάλληλοι της καθαριότητας και των αμαξοστασίων των Δήμων της Χώρας, είναι οι αφανείς «Άνθρωποι της πρώτης γραμμής», που βρίσκονται στους δρόμους από τα μεσάνυχτα,  κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και με υπερωρίες, για να διατηρήσουν καθαρές τις πόλεις, απολυμασμένους τους κοινόχρηστους χώρους και τους κάδους και προφυλάσσοντας συνολικά τη δημόσια υγεία, στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας .

Οι κλάδοι της «πρώτης γραμμής», είναι αυτοί που εκτίθενται περισσότερο από όλους μας στον κορωνοϊό. Το καθήκον είναι γι’αυτούς,  υπέρτερο της υγείας τους και της ζωής τους.

Δυστυχώς, έλαβα χθες και δημοσιοποιώ την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ότι το αίτημα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ και δεν μπορούν να ενισχύσουν αυτούς τους εργαζομένους για δημοσιονομικούς λόγους!Την ίδια ώρα που τους επιστρατεύουν με προχθεσινή απόφασή τους, για την απολύμανση και καθαρισμό και όλων των δημοσίων χώρων, κάτι που ήδη προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις  στον κλάδο των υπαλλήλων ΟΤΑ

Βεβαίως, λένε, ότι αναγνωρίζουν τη μεγάλη δράση τους και τους …τιμούν!

Άλλωστε η αναφορά της «τιμής» είναι τζάμπα

Μπορείς να την επικαλείσαι και να σου κοστίζει… τίποτε!

Ντροπή!

 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ