Πεμ, 27 Ιαν 2022
Αρχική  > Δήμοι  > Ηλιούπολη

Χατζηδάκης σε Κεραμέως:Νομοθετήστε ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση με τον δικό τους υπολογιστή

2/4/2020

Το ζήτημα της άνισης πρόσβασης των μαθητών  στην εκπαίδευση μέσω υπολογιστή τονίζει με επιστολή του στην Υπουργός Παιδείας ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.Στα πλαίσια αυτά ζητάει την επείγουσα νομοθέτηση ώστε να προχωρήσει   στη νόμιμη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

 

Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.

Κάθε παιδί πρέπει να διαθέτει το δικό του υπολογιστή, ώστε να μπορεί να γίνει δέκτης της τηλε-διδασκαλίας.

Οι οικογένειες με δύο ή και περισσότερα παιδιά, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον έναν οικιακό υπολογιστή, που και αυτός αυτή τη δύσκολη στιγμή «διεκδικείται» ταυτόχρονα από όλα τα μέλη της οικογένειας, για την στοιχειώδη επικοινωνία και ενημέρωσή τους, κυριολεκτικά σε συνθήκες «εγκλεισμού».

Χωρίς αυτό το βασικό τεχνολογικό εργαλείο, το μόνο που σίγουρα θα γίνει, είναι η ένταση της ανασφάλειας και της απογοήτευσης των παιδιών.

Σαν εκπρόσωπος των κατοίκων της Ηλιούπολης, δεν θα ήθελα για κανένα λόγο  να έχουμε μια τέτοια εξέλιξη, που θα οδηγούσε στην επικράτηση μιας αίσθησης κοινωνικής αδικίας και περιθωριοποίησης .

Για τον λόγο αυτό, σας ζητώ να προχωρήσετε στην απαραίτητη επείγουσα νομοθέτηση, ώστε να μπορέσω ως Δήμαρχος της πόλης να προχωρήσω στη νόμιμη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, για να μη βιώσει κανένα παιδί, αυτήν την πίκρα από το εκπαιδευτικό αλλά και το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.

 

Ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας.

 

Με εκτίμηση

 

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης