Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

ΟΧΙ στο "όχι" της πλειοψηφίας.
"Άτακτη" υποχώρηση.
Ο Δράκος έκανε το "χρέος" του και εισηγήθηκε την απόρριψη του Καλλικράτη.

6/5/2010
Μετά από πολλές ώρες διαφωνίας τελικά η ΕΝΑΕ αποφάσισε ότι το έκτακτο συνέδριο δεν θα πει ΟΧΙ στον Καλλικράτη.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε παρά την εισήγηση του προέδρου της ένωσης Δημήτρη Δράκου και με κερδισμένο τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και την παράταξη "Κίνημα Αυτοδιοίκησης"


Η αποφαση της ΕΝΑΕ εχει ως εξής:

" Το έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΑΕ, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, μετά το πέρας των εργασιών του, λαμβάνοντας υπόψη έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης του, αποφασίζει τα ακόλουθα :

1. Επιβεβαιώνει και εμμένει σταθερά στις αποφάσεις όλων των προηγούμενων Συνεδρίων του σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας.
2. Δεδομένων των διαφορετικών θέσεων που εξέφρασαν οι παρατάξεις, το Συνέδριο εξουσιοδοτεί το Δ.Σ της ΕΝΑΕ :
α) Να καταγράψει, να επεξεργαστεί και να αξιοποιήσει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας όλες τις απόψεις και θέσεις που κατατέθηκαν στο παρόν Έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΑΕ.
β) Να προβεί σε κάθε ενέργεια που είναι αναγκαία για την τροποποίηση του Σχεδίου Νόμου «Καλλικράτης», με στόχο τη μέγιστη δυνατή βελτίωσή του.
Τέλος, το Συνέδριο καλεί την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να κάνει αποδεκτές τις ομόφωνες αποφάσεις και τις προτάσεις των Συνεδρίων, που έχουν επανειλημμένα επισημανθεί στην Κυβέρνηση ως προϋποθέσεις για τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Το Συνέδριό μας παραμένει ανοιχτό ως την ψήφιση του νομοσχεδίου και εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ να προσδιορίσει την επανασύγκλησή του".