Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Κρίμα…
Εισήγηση κατά του Καλλικράτη από την πλειοψηφία της ΕΝΑΕ. Πέρασε η γραμμή της Ρηγίλλης

4/5/2010
Τελικά η συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του προεδρείου της ΕΝΑΕ, έπιασε τόπο…
Η πλειοψηφία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, αποφάσισε να προτείνει την απόρριψη του Καλλικράτη στο έκτακτο συνέδριο της Πέμπτης

Δουλειά πολλών ετών,  προτάσεις και αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που έχουν ληφθεί σχεδόν ομόφωνα, παραδίδονται βορά στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.
«Χάσατε την ευκαιρία να γραφτεί το όνομα σας με χρυσά γράμματα με την αποδοχή του Καλλικράτη», είπε σήμερα ο Νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης στον πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο.

Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση www.e-aftodioikisi.gr  παίρνει σαφέστατη θέση υπέρ του Καλλικράτη. Πίστευε και πιστεύει όμως, ότι το εγχείρημα δεν θα κριθεί μόνο από τους πόρους και  τις αρμοδιότητες.

Θα κριθεί κυρίως από το κατά πόσο το πολιτικό προσωπικό είναι ικανό να κοιτάξει μπροστά, να ξεφύγει από τη λογική, ο «δήμος μου», «η νομαρχία μου», το βασίλειο μου».
Θα κριθεί από το κατά πόσο είναι ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση η παραταξη Κίνημα Αυτοδιοίκησης, μέσω του επικεφαλής Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τόνισε: «Το προεδρείο της ΕΝΑΕ δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση και καμία λογικοφανή δικαιολογία, εκτός ίσως της υλοποίησης κομματικής εντολής να κάνει πίσω. Η απόρριψη δεν υπακούει σε κανένα λογικό επιχείρημα.
Η παράταξή μας «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» θεωρεί ότι οι κόκκινες γραμμές που οι αιρετοί της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης έχουμε θέσει με τις αποφάσεις μας σε καμία περίπτωση δεν έχουν ξεπεραστεί. Κάποιοι όμως φαίνεται έμπλεξαν τις μπλε γραμμές με τις κόκκινες».

Και ακόμη ότι «Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας ας το καταλάβουν, δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε όχι στο ξεβόλεμα, όταν ζητούνται και επιβάλλονται θυσίες στους συμπολίτες μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε να παραμείνουμε ίδιοι και απαράλλαχτοι, στάσιμοι και αντιπαραγωγικοί, όταν είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεφύγουμε από τη δίνη της κρίσης εάν δεν γίνουμε πιο αποδοτικοί, με περισσότερη διαφάνεια και λιγότερη γραφειοκρατία».


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση πατώντας εδώ