Πεμ, 03 Δεκ 2020
Αρχική  > Δαίμων...

Η αλλαγή της ιστορίας στο …Περιστέρι

10/1/2020

Μπορεί να λέει   άσπρο σαν περιστέρι ο στίχος αλλά σε μερικές περιπτώσεις αλλάζει χρώμα  και γίνεται γκρίζο.

Ίσως να είναι τυχαία  αλλά το δις εξαμαρτείν δε δείχνει αυτό.

 Ο λόγος για τη στάση την οποία κρατάει ο Δήμος Περιστερίου σχετικά με ιστορικά του σύμβολά.

 

Το κλειστό  γήπεδο μπάσκετ  του Δήμου Περιστερίου το οποίο φέρει το όνομα του Πρώην Πρωθυπουργού  Ανδρέα Παπανδρέου είχε  3 πινακίδες με το όνομα του σε 3 εισόδους του.

 

Σήμερα η κατάσταση περιγράφεται όπως δείχνει και η εικόνα ως εξής.

Η μία είναι πεταμένη στην άκρη του χώρου ,η δεύτερη είναι στη θέση της αλλά βαμμένη χωρίς να φαίνεται το όνομα  και στη θέση της παραμένει μόνο η Τρίτη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του airetos.gr  μετά από έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους σε  στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής της περιοχής έγινε από αυτούς επικοινωνία με τον Δήμαρχο Περιστερίου  όπου  και του ζήτησαν την αποκατάσταση των πινακίδων.

 

Η απάντηση που πήραν από το Δήμαρχο ήταν ότι δε χρειάζονται και οι τρεις .

Τα ίδια αυτά στελέχη πίσω από αυτή την απάντηση εκτιμούν ότι επίκειται στο παρασκήνιο προσπάθεια από τη Δημοτική αρχή ώστε στο άμεσο μέλλον να αλλάξει η ονομασία του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ.

 

Έχει προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν η αλλαγή του  ονόματος  του γηπέδου του Ατρομήτου  το οποίο ονομαζόταν  Άγγελος Ράμφος ( ένας ποδοσφαιριστής με γνωστές αριστερές –προοδευτικές πεποιθήσεις  ο οποίος αποτέλεσε σύμβολο για τον αθλητισμό στις Δυτικές συνοικίες αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ) στην ουδέτερη ονομασία     Γήπεδο Περιστερίου-Παλαίμαχοι Ατρομήτου.