Δευ, 01 Ιουν 2020
Αρχική  > Δήμοι

Υπεξαίρεση 30.000 ευρω στο δήμο Μυτιλήνης

8/11/2019
Μήνυση πρόκειται να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω του Δημάρχου Στρατή Κύτελη εναντίον «παντός υπευθύνου» για υπεξαίρεση 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται να έχει ληφθεί παραστατικό με επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το έργο «Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στη θέση Πλωμαρίου Ουτζά Λεμονού» ποσό 272.547,95 ευρώ αλλά να έχει καταχωρηθεί στα λογιστικά βιβλία το ποσό των 242.547,95 ευρώ, δηλαδή, 30.000 ευρώ λιγότερα.

Πρόκειται για το ένα από τα δυο ποσά που εμφανίζεται να έχει υπεξαιρεθεί καθώς από την έκθεση των ορκωτών λογιστών προκύπτει ακόμα ένα ποσό ύψους 20.000 ευρώ για το έτος 2017.

Να σημειωθεί ότι τα ελλείμματα διαπιστώθηκαν από υπάλληλο του Δήμου Λέσβου το περασμένο καλοκαίρι. Ο υπάλληλος το ανέφερε στον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Τσουπή και εκείνος τον ρώτησε αν το έχει διερευνήσει πλήρως. Ο υπάλληλος απάντησε ότι επί μια βδομάδα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διασταυρώσεις που γνωρίζει. Από εκεί και μετά ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός ο οποίος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν όλοι οι υπάλληλοι της ταμειακής υπηρεσίας του συγκεκριμένου Τμήματος , διέταξε την αντικατάσταση τους και τη διενέργεια ΕΔΕ.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου Λέσβου που έγινε στις 12 Αυγούστου 2019 ο κ.Τσουπής προσπαθώντας να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η «παρέμβαση» στο Ταμείο του Δήμου διευκρίνισε ότι αυτή γινόταν αφού έκλειναν οι διαχειριστικές χρήσεις και εγκρινόταν ο ταμειακός απολογισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο.Το ίδιο συνέβη για το 2018 και το 2017.

«Αυτό δημιουργεί υποψίες ότι θα μπορεί να έχει γίνει ακόμα και μετά το οριστικό κλείσιμο υπό προϋποθέσεις πάντα και για τα προηγούμενα χρόνια. Και γι αυτό προτείνω να αποσταλεί αρμοδίως ειδικά στην ΑΔΑ που είναι ο εποπτεύων φορέας και εκείνοι ας κρίνουν το βάθος χρόνου. Και αναφέρομαι πάντα στον ταμειακό έλεγχο που θα πρέπει να γίνει από 2011 και μετά. Διότι αυτές οι ¨παρεμβάσεις¨ έγιναν σε οριστικοποιημένες χρήσεις, μεταγενέστερα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Τσουπής.

Πηγή: stonisi.gr