Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Eκτακτο συνεδριο ΕΝΑΕ για Καλλικράτη

31/3/2010
Να εχουν εγκαιρως στα χερια τους το σχεδιο νομου για τον Καλλικράτη ζητουν οι νομαρχες της χωρας. Σε σημερινη συνεδριαση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ, αποφασίστηκε:

1. Να αποσταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό με τις θέσεις της ΕΝΑΕ για τη διοικητική δομή της χώρας (Σχέδιο Καλλικράτης), με την οποία θα ζητείται και άμεση συνάντηση μαζί του προκειμένου να εκφραστεί ο προβληματισμός και οι θέσεις της ΕΝΑΕ για το μέλλον του θεσμού με την μετεξέλιξή του σε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όπως διαμορφώνεται στο Σχέδιο Καλλικράτης.
2. Να αποσταλεί ανάλογη επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, στην οποία, επιπρόσθετα, θα τεθούν και τα τρέχοντα επιτακτικά ζητήματα που αφορούν, πλέον την ίδια τη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
3. Να αποσταλεί στην ΕΝΑΕ από το Υπουργείο Εσωτερικών το κείμενο του Νομοσχεδίου για το Πρόγραμμα Καλλικράτης, πριν αυτό δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και να της παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα για τη μελέτη του και την υποβολή των προτάσεών της.
4. Να συγκληθεί, στις 15 Απριλίου 2010, στην Αθήνα, Συνέλευση όλων των Νομαρχών της χώρας, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Σχέδιο Καλλικράτης αλλά και τον προσδιορισμό του αγωνιστικού πλαισίου που θα ακολουθηθεί.
5. Να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο στην Αθήνα, στις 19 & 20 Απριλίου 2010, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Σχέδιο Καλλικράτης και τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα εξέφρασαν την αγωνία τους για τη μετεξέλιξη και το μέλλον του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού με την εξέλιξή του σε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Κυρίως σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές του, τους πόρους, την αναπτυξιακή προοπτική και εν κατακλείδι τη συμβολή του στην ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη.