Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Συνάντηση προέδρου ΕΝΑΕ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις

28/1/2010
Συνάντηση με αντιπροσωπεία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Τάτσης και το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης κα. Ιωάννα Τζάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιο Καλλικράτης καθώς και το μέλλον των υπαλλήλων στις Ν.Α.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η ΕΝΑΕ θεωρεί ότι απαράβατος όρος για την επιτυχία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης την οποία επαγγέλλεται και υπόσχεται ο Καλλικράτης είναι το ξεκάθαρο πλαίσιο για το στελεχιακό δυναμικό που θα ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων, την εξέλιξή του και τις μισθολογικές του απολαβές. Αυτός είναι όρος απαράβατος. Δεν συμφωνούμε με την κατάργηση της Νομαρχίας ως διοικητικού κέντρου, αλλά ζητούμε να διατηρηθεί ως κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη με τις πλήρεις αρμοδιότητές του, υπό την πολιτική ομπρέλα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Είναι κάτι το οποίο συναρτάται με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την συνέχιση της στελεχιακής συγκρότησης που υπάρχει σήμερα. Τους όρους αυτούς τους έχουμε θέσει και εμείς ως ΕΝΑΕ ως προϋπόθεση και αποτελούν «κόκκινη γραμμή», προκειμένου να δεχτούμε το Πρόγραμμα Καλλικράτης και για να το υποστηρίξουμε».

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δηλώσεις έκανε ο κ. Ηλίας Δόλγυρας: «Θεωρώ ότι το σχέδιο Καλλικράτης είναι μία υπόθεση πολύ πρόχειρη , θα θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της χώρας. Θεωρώ ότι πρέπει να αποσυρθεί, πρέπει να κουβεντιάσουμε μία μεταρρύθμιση συνολικά στη χώρα που θα αφορά τόσο το κεντρικό κράτος όσο και τι θα αποκεντρωθεί σε αυτό, και προφανώς τι θα αυτοδιοικηθεί. Η παρούσα λοιπόν πρόταση είναι κατά την άποψή μας λαθεμένη και επίσης θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη των υπαλλήλων, την ίδια τους την υπηρεσιακή εξέλιξη και λειτουργία και θεωρούμε ότι πρέπει να αποσυρθεί και να κουβεντιαστεί σε μία νέα βάση».