Πεμ, 29 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Νέο πολυκατάστημα από τη Μexil στη Θεσσαλονίκη

14/12/2009
Στο τελείωμα της χρονιάς η Mexil Σαρηκεχαγιάς αποφάσισε να πραγματοποιήσει το πιο σημαντικό για αυτήν γεγονός, τα εγκαίνια του νέου της πολυκαταστήματος στην Θεσσαλονίκη. Στην οδό Ποσειδώνος 2 στον κόμβο του εμπορικού «Μακεδονία», το νέο πολυκατάστημα καλύπτει εμβαδό 4800μ2 σε πέντε ορόφους.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και το νέο μας κατάστημα απευθύνεται διεθνώς στην Βαλκανική αγορά», δηλώνει ο κ. Βασίλης Σαρηκεχαγιάς. «Σηματοδοτεί την εξάπλωση της εταιρεία μας και την είσοδο της στον χώρο της οικιακής επίπλωσης. Με χαρά εγκαινιάζουμε τη ναυαρχίδα της Mexil ένα χώρο από τον οποίο έχουμε υψηλές προσδοκίες».

Το πολυκατάστημα της Mexil αποτελεί απόδειξη της συνεχής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας τα τελευταία 10 χρόνια. Στα 900μ2 του κάθε ορόφου η Mexil απευθύνει ανά όροφο ξεχωριστά όλες τις προτάσεις της για οικιακή επίπλωση, επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία, έπιπλα εξωτερικού χώρου και γραφεία.
Πολύ περισσότερο από ένα κατάστημα επίπλων ο νέος χώρος της Mexil ενσωματώνει το όραμα των ιδιοκτητών για το μέλλον της εταιρείας.
Σχεδιασμένο με λιτές αρχιτεκτονικές γραμμές, σύγχρονη μυκητοειδή φέρουσα κατασκευή και αρχές βιοκλιματικής μηχανικής κάθε όροφος είναι μοναδικός, κατασκευασμένος να προκαλεί τον επισκέπτη. Στο υπόγειο όπου στεγάζονται οι προτάσεις επαγγελματικών χώρων της Mexil, δύο Μακεδονικοί τάφοι του 250πΧ (ευρήματα κατά την κατασκευή) προστατευμένοι με σεβασμό με γυαλί, προθήκες του μακρινού παρελθόντος, επιδεικνύουν τον Μακεδονικό πολιτισμό, την παράδοση της εταιρείας.Στο ισόγειο εκθετήριο της σύγχρονης οικιακής επίπλωσης οι 2 γυάλινες πλαϊνές όψεις ύψους 6 μέτρων του κτηρίου παρέχουν όλη την ημέρα φυσικό φωτισμό, συντηρώντας ένα μοναδικό ενεργειακά ελεγχόμενο μικροκλίμα. Κυρίαρχο στοιχείο ο μεταλλικός κρεμαστός ημιώροφος , κατασκευασμένος από χάλυβα και δρυ, σχεδιασμένος με βιομηχανική αρχιτεκτονική των αρχών του 19ου αιώνα αποτελεί βάθρο για τα contemporary design οικιακά έπιπλα που εκτίθενται.

Ο 1ος όροφος του νέου πολυκαταστήματος εκθετήριο κλασικών και μοντέρνων επίπλων εξωτερικού χώρου, ethnic και colonial διαχέεται από το φως το ήλιου και της σελήνης από έναν θόλο που δεσπόζει, κατασκευασμένο από structural γυαλί, διαμέτρου 6 μέτρων και ύψους 3 μέτρων.
Ο 2ος όροφος είναι ένας κήπος 900μ2 με δέντρα, χόρτο και φυτά στο κέντρο της πόλης, φυσική έκθεση για έπιπλα κήπου και ομπρέλες, χώρος αναψυχής και εργασίας.
Την 7/12/2009 πελάτες, συνεργάτες και φίλοι, της Mexil γιόρτασαν σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας τα εγκαίνια του νέου καταστήματος Mexil Μακεδονία.

- Η εταιρεία Μexil είναι η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο της επίπλωσης επαγγελματικών χώρων με κύκλο εργασιών 35 εκ. Ευρώ το 2008 και διοικητική βάση την Θεσσαλονίκη. Απασχολεί περισσότερους από 250 υπαλλήλους στο εργοστάσιο και τις 8 εκθέσεις της εταιρείας στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σόφια, Ηράκλειο και Κύπρο.
Για περισσότερο από σαράντα χρόνια κατασκευάζει έπιπλα σχεδιασμένα από τους κορυφαίους Έλληνες interior designers και αρχιτέκτονες για τους κορυφαίους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Αντιπροσωπεύει επιλεγμένους διάσημους οίκους design του από όλο τον κόσμο παρέχοντας σύγχρονες μοντέρνες προτάσεις επίπλωσης και διακόσμησης.