Πεμ, 27 Ιαν 2022
Αρχική  > Δήμοι

Μ.Α.Π. Εργαζομένων ΟΤΑ: 1.5 μήνα πήρε στο ΥΠΕΣ να διορθώσει τη “ληγμένη” Επιτροπή(ΦΕΚ)

28/8/2018

Ήταν 13 Ιουλίου2018όταν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 2786)Κ.Υ.Α.Σκουρλέτη–Αχτσιόγλου–Τσακαλώτου, με την οποία συγκροτήθηκε Επιτροπήγιατο νομοθετικό πλαίσιο παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και λήψης μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

 

Μόνο ο AIRETOS είχε τότε επισημάνει τη “γκάφα” των τριών Υπουργών, ότι όριζαν (στο εδάφιο β’ της παρ.Ι) πως η Επιτροπή οφείλει να υποβάλει την πρόταση της “έως την 30ηΙουνίου 2018”, δηλαδή το έργο της είχε ήδη λήξει όταν δημοσιεύθηκε!

 

Σφάλμα σημαντικό, καθώς αφορούσε κομβικό ζήτημα για χιλιάδες εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πότε θα παραδοθεί συγκεκριμένη πρόταση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για την προστασία, την υγεία και την ασφάλειά τους.

 

Οι εβδομάδες πέρασαν και χθες, 1.5 μήνα μετά,δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 3635/27.8.2018) διόρθωση της Απόφασης.

Το “30 Ιουνίου” που είχε επισημάνει ο AIRETOS, διορθώθηκε σε “31 Δεκεμβρίου 2018”.

Ενδεικτικό πάντως τηςκατάστασης είναι ότι οι τρεις Υπουργοί δεν είχαν λάθος μόνο στην ημερομηνία που η Επιτροπή πρέπει να παραδώσει την αναθεωρητική πρότασή της, αλλά μέχρι και στο όνομα ενός Μέλους, που από “Νικόλαο”είχαν αναβαπτίσει σε “Χρήστο”.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση συγκρότησης της Επιτροπής είχε δημοσιευθεί τότε σε δεκάδες “ενημερωτικές” ιστοσελίδες,με όλες να αναπαράγουν στα μέσα Ιουλίου2018 ότι η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει τέλη Ιουνίου2018 σαν να ήταν κάτι φυσιολογικό.  Η οφθαλμοφανής “γκάφα” των τριών Υπουργών δεν επισημάνθηκε πουθενά αλλού, σαν να μην υπήρχε.

 

Μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο του AIRETOSΈφτιαξαν …ληγμένη Επιτροπή για τους εργαζομένους ΟΤΑ – Τι έχει υπογράψει ο ορισθείς Πρόεδρός της για το κυβερνών κόμμα

και να δείτε κατωτέρω το χθεσινό Φ.Ε.Κ. της διόρθωσης: