Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Δύο συμβάσεις για έργα επαρχιακού οδικού δικτύου υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη

23/11/2009
Η πρώτη σύμβαση αφορά στη «Μελέτη οδού Ηρακλείο- Μαλάδες- Γέφυρα» που περιλαμβάνει τοπογραφικές, συγκοινωνιακές, υδραυλικές, περιβαλλοντικές, γεωλογικές μελέτες και Σ.Α.Υ.- Φ.Α.Υ. Το μελετώμενο έργο αφορά στη δημιουργία δρόμου 9,3 χιλιομέτρων από τη συμβολή της εθνικής οδού με την επαρχιακή μέχρι περίπου τη διασταύρωση του Αγίου Σύλλα, με κατασκευή παράλληλων οδών, κόμβων και αποχέτευση όμβριων υδάτων. Στο τμήμα αυτό προβλέπεται να μελετηθούν οδικά έργα για δρόμο με δυο λωρίδες κυκλοφορίας στη μια κατεύθυνση και μια λωρίδα στην άλλη και παράλληλο δίκτυο σε όλο το μήκος.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο «Επαρχιακός δρόμος Πλώρα- Αγ. Κύριλλος (Παράκαμψη Πλώρας)» και προβλέπει εργασίες σε μήκος 1.300 μέτρων και συγκεκριμένα πλήρεις εργασίες ασφαλτικών έργων και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας συνολικού μήκους περίπου 400 μέτρων.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη επεσήμανε: «Υπογράψαμε σήμερα δύο συμβάσεις που αφορούν, η πρώτη σε ένα πολύ μεγάλο έργο τη μελέτη του δρόμου Μαλάδες προς Προφήτη Ηλία μέχρι τη Γέφυρα, και η δεύτερη στην παράκαμψη της Πλώρας, ένα έργο που θα δώσει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των προϊόντων ιδιαίτερα από τα παράλια στο νότο και το Αντισκάρι. Αποτελεί μια παράκαμψη η ολοκλήρωση της οποίας είχε βαλτώσει για πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον δεκατέσσερα χρόνια, και επιτέλους ολοκληρώνεται.

Την επόμενη μέρα θα υπογράψουμε μια άλλη σύμβαση αναβάθμισης του οδικού δικτύου στο Νομό Ηρακλείου γιατί όπως γνωρίζετε πέρα από τις καταστροφές και τις ζημιές που έχουν γίνει από τις τελευταίες βροχοπτώσεις υπάρχουν και δρόμοι που χρειάζονται πραγματικά αναβάθμιση ώστε να υπάρχει μια οδική ασφάλεια στους οδηγούς και στους επιβάτες».