Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Συνάντηση Μπιρμπίλη- Κακλαμάνη: Θα αναζητήσουμε λύση για την διπλή αναπλαση

3/11/2009
Λύση που θα λαμβανει όμως υπόψη τις αποφασεις του ΣτΕ για την διπλή αναπλαση της Αθήνας , θα επιδιωξει να δρομολογησει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτό τόνισε μετα τη συνάντηση που ειχε με τον δημαρχο Αθηναιων Νικήτα Κακλαμάνη, η αρμόδια υπουργός κα Τίνα Μπιρμπίλη.

«Στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να δώσουμε λύση γιατί το κύριο, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος είναι η Διπλή Ανάπλαση. Θέλουμε αυτό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί στο σύνολό του και μιλάω και για τη Λ. Αλεξάνδρας. Υπάρχει όμως μια δεσμευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση".

Όσον αφορα τις υπολοιπες παρεμβασεις για την Αθήνα, η υπουργός σημειωσε οτι "Πρέπει η Αθήνα να γίνει μια ανταγωνιστική πόλη γιατί είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Θέσαμε όλα τα θέματα, επίμαχα και μη, για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για τη Διπλή Ανάπλαση, για το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή, για παρεμβάσεις σε ιστορικά κτίρια της πόλης που φθίνουν διαρκώς, και βέβαια το θέμα των αναπλάσεων και των χώρων πρασίνου. Σε πολλά από αυτά τα θέματα υπήρχε σύμπτωση απόψεων, σε άλλα είπαμε ότι είναι μια πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσει συνεργασία για να δούμε πως θα τα χειριστούμε».

Από την πλευρα του ο Νικήτας Κακλαμάνης, σταθηκε ιδιαίτερα στο ζητημα της Διπλής Αναπλάσης, λεγοντας χαρακτηριστικα ότι: " Νομίζω ότι θα την βρούμε σύμμαχο στη σωστή λύση αυτού του προβλήματος, ώστε το όνειρο της Διπλής Ανάπλασης να γίνει πραγματικότητα. Το όνειρο αυτό είναι τα 30 και πλέον στρέμματα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Και το δεύτερο κομμάτι του ονείρου, το γήπεδο της ομάδας.

Ο Δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία, χωρίς κανένα πρόβλημα, με την Παναθηναϊκή οικογένεια, δηλαδή την ΠΑΕ, την ΓΗΠΕΛ και τον Ερασιτέχνη.

Είμαι σίγουρος ότι η υπουργός θα βοηθήσει να βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό».