Πεμ, 22 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην Τροιζηνία από τη Νομαρχία Πειραιά

22/9/2009
Σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην περιοχή της Τροιζηνίας συνολικού προϋπολογισμού 547.419,37€ από τα ίδια έσοδά της προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο ξεχωριστά έργα που αφορούν το μεν πρώτο τη συντήρηση του πρασίνου του οδικού άξονα Καλλονής - Επιδαύρου και το δεύτερο την κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στη σήραγγα του ίδιου δρόμου καθώς και την αντικατάσταση του οδικού ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του Αρτίμου Τροιζήνας.

Ειδικότερα :

- οι εργασίες πρασίνου περιλαμβάνουν τη συντήρηση για χρονικό διάστημα 3 ετών 4.540 φυτών και 250 περίπου στρεμμάτων υδροσποράς που υπάρχουν στον οδικό άξονα Καλλονής - Επιδαύρου με στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την αισθητική του τοπίου.
- οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού περιλαμβάνουν την τοποθέτηση κατάλληλων φωτιστικών σωμάτων στη σήραγγα Καλλονής - Επιδαύρου και την αποξήλωση του παλαιού οδικού ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του Αρτίμου. Σημειώνεται ότι όλες οι παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό θα πραγματοποιηθούν με γνώμονα τη μεγάλη διάρκεια ζωής σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, την ευκολία συντήρησης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας, στη Νομαρχία Πειραιά έχουμε θέσει ως βασικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Πρόκειται για έναν στόχο που κάνουμε πράξη κάθε μέρα, με τα δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούμε σε κάθε γωνιά της Νομαρχίας Πειραιά, με τις συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις που αναλαμβάνουμε Υπέρ του πολίτη και της βελτίωσης της καθημερινότητάς του. Με την ίδια δυναμική, την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μας».