Πεμ, 29 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ολοκλήρωση κάλυψης ρέματος Παναγίτσας στην Ανατολική Αττική

29/7/2009
Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, μετά από πρόταση του Νομάρχη Λ. Κουρή, εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Ανατολ. Αττικής και των Δήμων Γέρακα και Γλυκών Νερών για την ολοκλήρωση του έργου κάλυψης του ρέματος Παναγίτσας, που ευρίσκεται στα όρια των ανωτέρω Δήμων.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής τόνισε την αναγκαιότητα του έργου που ξεκίνησε προ πολλών ετών αλλά δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να έχει γίνει εστία μόλυνσης και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Με συντονισμένες ενέργειες της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, επεσήμανε στη συνέχεια, εκδόθηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και ήδη μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από τον Δήμο Γλυκών Νερών προωθείται η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Ο παριστάμενος Δήμαρχος Γέρακα Αθ. Ζούτσος αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών των δύο Δήμων και της Νομαρχίας προκειμένου να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της κάλυψης του ρέματος Παναγίτσας που πέραν της αντιπλημμυρικής προστασίας θα συμβάλλει άμεσα και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 305.000 ευρώ και θα καλυφθεί κατά 75% από την Νομαρχία Ανατ. Αττικής, κατά 15% από τον Δήμο Γέρακα και κατά 10% από τον Δήμο Γλυκών Νερών.