Πεμ, 29 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Νέοι οδικοί άξονες από τη Νομαρχία Λάρισας

28/7/2009
Το πράσινο φως για την κατασκευή των δρόμων Λογγά-Βερδικούσια και Λιβάδι -Σαραντάπορο άναψε χθες στη Νομαρχία Λάρισας καθώς ο Νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός υπέγραψε τις συμβάσεις για την κατασκευή των δύο αυτών σημαντικών οδικών αξόνων.

Ο δρόμος Λογγά-Βερδικούσια είναι ένας δρόμος 10 χλμ και προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί μέσω του προγράμματος ορεινής Ανάπτυξης «Πίνδος» που η Νομαρχία Λάρισας πέτυχε την ένταξη του.

Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς θα συνδεθεί ο Νομός Λάρισας και ειδικότερα η επαρχία Ελασσόνας απευθείας με τα Μετέωρα.

Το έργο αυτό καθιστά ακόμη εφικτή την απευθείας επικοινωνία με τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές του νομού Τρικάλων (Μετέωρα) και συνεπώς θα ευνοηθεί η τουριστική ανάπτυξη της Ελασσόνας και του Ολύμπου.

Πρακτικά, όπως τόνισε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, ο δρόμος αυτός δίνει διέξοδο στους τουρίστες των Μετεώρων προς τον Όλυμπο και το Αιγαίο, ενδυναμώνοντας συνολικά το θεσσαλικό τουρισμό με νέες εναλλακτικές διαδρομές.

Ο δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας και απόλυτα προσαρμοσμένος στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Την κατασκευή του έργου ανέλαβε η εταιρία Καφφές Ζ.Δημ και ΣΙΑ ΕΤΕ.

Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται το 2010.

Το άλλο μεγάλο έργο που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του είναι ο δρόμος Λιβάδι -Σαραντάπορο για το οποίο υπεγράφη χθες από το Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό η σχετική σύμβαση κατασκευής του.

Ο δρόμος αυτός θα ενώσει τα δύο δημοτικά διαμερίσματα το Λιβάδι με το Σαραντάπορο ενώ θα δώσει διέξοδο και προς το Ν.Πιερίας.

Η κατασκευή αυτού του δρόμου σημείωσε ο Νομάρχης Λάρισας κ Λουκάς Κατσαρός θα μειώσει ακόμη την απόσταση με τη Δ.Μακεδονία και θα δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.500.000 ΕΥΡΏ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 360 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Την κατασκευή του έργου ανέλαβε η εταιρία ΑΡΧΩΝ Α.Τ.Ε.

Το συνολικό μήκος του έργου είναι 15.236μ.