Πεμ, 29 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Κόντρες για τον Αχελώο

5/3/2009
Εσωκομματικές έριδες έχει δημιουργήσει το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, καθώς σχολιάζοντας τις δηλώσεις κατά της εκτροπής που έκανε ο βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός τόνισε ότι «είναι μακράν της πραγματικότητας».

Ο νομάρχης, με την ιδιότητά του και ως προέδρου της πανθεσσαλικής επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τον Αχελώο, τόνισε «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και όσοι πολεμούν το έργο της μερικής εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου είναι μακράν τη πραγματικότητας» και πρόσθεσε «εκπλησσόμεθα διότι ο θεσμικός τους ρόλος επέβαλε μια καλύτερη και σφαιρικότερη και όχι μια μονομερή γνώση των πραγμάτων».

Σύμφωνα με τον νομάρχης Λάρισας «ο κ. Μητσοτάκης και όσοι εκφράζουν παρόμοιες απόψεις αγνοούν καταφανώς ότι η μερική εκτροπή του Αχελώου όπως προωθείται σήμερα είναι το μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη». Και αυτό γιατί «χωρίς να βλάπτει καθόλου τον Αχελώο, αλλά αξιοποιώντας τα περισσεύματά του, θα δώσει ζωή σε μια Θεσσαλία που έχει ήδη αγγίξει τα όρια της ερημοποίησης», όπως σημειώνει.

«Περιβάλλον δεν είναι μόνο η Αιτωλοακαρνανία, το οποίο εμείς πρώτοι θέλουμε να διαφυλαχτεί. Περιβάλλον είναι και η Θεσσαλία για την οποία όλοι αυτοί οι όψιμοι περιβαλλοντολόγοι δεν έχουν τίποτε σοβαρό να προτείνουν» αναφέρει ο νομάρχης, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για την τοποθέτηση του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη «για ένα έργο που και η κυβέρνηση του πατέρα του, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ορθώς στήριξαν» όπως τόνισε.

Μάλιστα, ήδη ετοιμάζεται φάκελος με τα πραγματικά στοιχεία του έργου ο οποίος θα αποσταλεί στον Κ. Μητσοτάκη για ενημέρωσή του. «Τον καλούμε, όποτε επιθυμεί, να έλθει και στη Λάρισα και να του δείξουμε από κοντά και το πρόβλημα αλλά και τις προσεκτικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται σήμερα στον Αχελώο» κατέληξε ο νομάρχης.