Τετ, 28 Φεβ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Πως από το ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο περάσαμε στην πώληση του Αστέρα σε πολύ χαμηλή τιμή

4/1/2016
Οπως σημειώνει το thepaper.gr η εξουσία φαίνεται πως άλλαξε το ΣΥΡΙΖΑ που πριν λίγο καιρό επιτίθονταν σε εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους για να μη γίνει μία επένδυση που σήμερα χειροκροτεί

Στις 29 Νοεμβρίου το 2013 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισέβαλαν στην αίθουσα και διέκοψαν τη συνεδρίαση για την αξιοποίηση του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Τα πράγματα όμως δεν έμειναν όμως μόνο στους φραστικούς διαπληκτισμούς, ξέφυγαν και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια με συμβούλους της τότε συμπολίτευσης, που ηγούνταν ο επί πολλά χρόνια περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις εναντίον του Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, συνεπικουρούμενοι από τους καταληψίες του κάμπινγκ Βούλας και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης.
Ο Χάρης Πασβαντίδης συνεργάτης τότε του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, είχε κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο μπαχαλοποίησης, ώστε να μην περάσει η Μελέτη. Ο κ. Πασβαντίδης μάλιστα είχε αντιδράσει όταν μέλος των καταληψιών του κάμπινγκ Βούλας, του επιτέθηκε, βρίζοντας παράλληλα χυδαία τον Γιάννη Σγουρό.
Οι κ.κ. Σγουρός και Τσουκαλάς ήρθαν εκείνη την ημέρα στα χέρια, ενώ εκτός εαυτού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του.
Παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός από το Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παν. Σωτηρόπουλος, Γιάννης Σκουμπούρης, Παναγιώτης Καπετανέας, Μ. Σίνα και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ των 3Β.
Για την ιστορία, οι τότε αντιδρώντες υβριστές και μαχόμενοι κατά κάθε είδους επένδυσης και ιδιωτικοποίησης, σήμερα εγκρίνουν την πώληση σε αυτό το φιλέτο του Αστέρα της Βουλιαγμένης, έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ