Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Πατούλης σε Βαρουφάκη για τη χρηματοδότηση: Μη κάνεις πολιτική μέσω twitter

16/2/2015
Έντονα αντέδρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην πρόταση του Στεφάνου Μάνου με την οποία έσπευσε να συμφωνήσει ο Υπουργός Οικονομικων Γιάννης Βαρουφάκης, για τη διακοπή της χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό http://airetos.gr/default.aspx?pageid=14967

« Σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία όπου δεν έχουμε την πολυτέλεια των δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Βαρουφάκη ότι η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος υπήρξε καθοριστική.

Η χρηματοδότηση των Δήμων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Γι αυτό το λόγο η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εξαγγέλλεται και να ασκείται μέσω twitter. Απαιτεί υπευθυνότητα και ουσιαστικό διάλογο όλων των κοινωνικών εταίρων.

Ευχόμαστε στον κ. Βαρουφάκη , για το καλό της χώρας και του ελληνικού λαού, να φέρει εις πέρας τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, ώστε στη συνέχεια να τον ενημερώσουμε με πραγματικά στοιχεία, για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης»