Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Διεθνές Συνέδριο για τις ίσες ευκαιρίες από την ΕΝΑΕ

29/9/2008

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη θετική διαχείριση των διακρίσεων και στην ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών» οργανώνει η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας το διήμερο Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου και Τετάρτης 1 Οκτωβρίου 2008 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, στην Αθήνα.

Το συνέδριο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ένωσης να συμβάλει στην εμπέδωση της ισότητας στις ευκαιρίες εργασίας για όλους τους πολίτες και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης από την ΕΝΑΕ του προγράμματος «Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ένα βήμα πιο κοντά στις Ίσες Ευκαιρίες», το οποίο εντάσσεται στο Κοινοτικό Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη (PROGRESS).

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει χαιρετισμούς της πολιτικής ηγεσίας και οι εργασίες του ξεκινούν στις 17.00. Χαιρετισμό θα απευθύνουν: η κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο κ.Δημήτρης Κοντός, Γ.Γ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο κ.Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, η κ.Ευγενία Τσουμάνη, Γ.Γ.Ισότητας, ο κ.Πάτροκλος Γεωργιάδης, Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ.Δημήτρης Δράκος, Πρόεδρος ΕΝΑΕ, ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης, Πρόεδρος ΚΕΔΚΕ, ο κ.Μανώλης Αγγελάκας, ευρωβουλευτής ΝΔ, μέλος Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ.Ιωάννης Γκογκοζώτος - Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ, η κ. Mαριάννα Παρασκευά, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βουλευτής – Υπεύθυνη Τομέα Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας ΠΑΣΟΚ.

Τη δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου θα λάβουν χώρα workshops με συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και την Ευρώπη και των οποίων οι θεματικές ενότητες είναι «Καλές πρακτικές και Διεθνής εμπειρία» και «Θεσμοί και μέτρα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο». Συντονιστές των workshops θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, Νομάρχης Δράμας και ο κ.Γιάννης Λύτρας, Εκπρόσωπος Επιτροπής Απασχόλησης ΕΝΑΕ, αντίστοιχα. Οι εργασίες των workshops θα ξεκινήσουν στις 9.30 και θα ολοκληρωθούν στις 11.00, ενώ από τις 11.15 ως τις 13.00 θα συνέλθει η Ολομέλεια των συνέδρων, με το πέρας της οποίας θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Συνεδρίου.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Ζαβός, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η κ.Μαριάννα Παρασκευά, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Klaus Candussi, Managing Director της εταιρίας Atempo, η κ.Έφη Βασιλειάδου, εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος στη Διεύθυνση Πρόνοιας της Ν.Α. Θεσσαλονίκης, ο κ.Νικόλαος Κατσακιώρης, Ειδικός Γραμματέας Επιθεώρησης Εργασίας, η κ.Έλενα Ζενάκου, Πρόεδρος ΚΕΘΙ, η κα Αικατερίνη Κοντούλη, Εκπρόσωπος της Δ/νσης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΥΠΕΣ, ο κ.Βασίλης Κούτρας, Εκπρόσωπος ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων, ο κ.Σταμάτης Μαλάκος, Εκπρόσωπος ΝΕΛΕ Λάρισας.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο να συμβάλει στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Υπέρ της διαφορετικότητας. Κατά των διακρίσεων.» Η Γενική Διεύθυνση απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ίσων ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής προέλευσης, θρησκευτικού προσανατολισμού, ηλικίας, αναπηρίας και γενετήσιου προσανατολισμού. Η εκστρατεία «Υπέρ της διαφορετικότητας. Κατά των διακρίσεων.» έχει οργανωθεί ώστε να ενημερώσει το κοινό για τα δικαιώματά του που καλύπτονται από τη νομοθεσία της ΕΕ κατά των διακρίσεων, καθώς επίσης και για τα οφέλη της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας.