Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

 ΣΤΑ "ΜΑΧΑΙΡΙΑ" ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΕ

Πλειοψηφία: Ανούσια και εμπαθής επίθεση εναντίον του Προεδρείου

«Κίνημα Αυτοδιοίκησης»: Ούτε ο θυρωρός των γραφείων της ΕΝΑΕ δε γνωρίζει τη δράση της!

1/9/2008

Χοντραίνει η κόντρα στο εσωτερικό της ΕΝΑΕ, με εκατέρωθεν βολές διοίκησης και αντιπολίτευσης. Η παραταξη "Κίνημα Αυτοδιοικησης" που προσκειται στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την πλειοψηφία για πλήρη αδρανεια, ενω από την πλευρά της η διοικηση της ΕΝΑΕ κανει λόγο για ανούσιες επιθέσεις.
" Καθώς η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πλησιάζει και η αντιπολίτευση σχεδιάζει τις κινητοποιήσεις της, η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» και ο επικεφαλής της κ.Γιάννης Μίχας θεώρησαν ότι αυτή είναι κατάλληλη περίοδος για να εξαπολύσουν μία ακόμη ανούσια, αστήρικτη και καταφανώς εμπαθή επίθεση εναντίον του Προεδρείου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας", αναφέρεται σε ανΑκοίνωση της ΕΝΑΕ.

"Έχοντας εκλεγεί υπεύθυνος για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ο κος Μίχας έχει θέσει πλέον άλλους στόχους σε πρώτη προτεραιότητα, έχει απομακρυνθεί από την Αυτοδιοίκηση και επιδιώκει να αξιοποιήσει τη θέση του στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ για να αυτοπροβληθεί ο ίδιος και το κόμμα του. Με βαρείς χαρακτηρισμούς, με ισοπεδωτική διάθεση και απαξιωτικό ύφος, ο κος Μίχας επιχειρεί, για πολλοστή φορά, να δημιουργήσει κλίμα έντασης από το πουθενά και να υπονομεύσει τη λειτουργία της Ένωσης, προκειμένου να επιτύχει τους προσωπικούς και κομματικούς του στόχους. Είναι μια στάση που αν δεν ήταν επικίνδυνη και επιζήμια για το συνδικαλιστικό όργανο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, θα μπορούσαμε εύκολα να την αγνοήσουμε ως κουραστική και δικαιολογημένη".


ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Ανιπερισπασμός για να καλυφθεί η απραξία


Από της πλευρα της η παραταξη "Κίνημα Αυτοδιοικησης"με σημερινη της ανακοίνωση, κατηγορεί την πλειοψηφία για κίνηση αντιπερισπασμού.
"Προσπαθεί να μεταφέρει την αντιπαράθεση για τα φλέγοντα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης σε προσωπικό επίπεδο και με απαράδεκτο, προβοκατόρικο και υβριστικού σχεδόν περιεχομένου δελτίο τύπου με ημερομηνία 28.08.2008 επιτίθεται κατά του επικεφαλής της παράταξής μας κυρίου Γιάννη Μίχα. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Μετά και τη νέα αυτή απαράδεκτη επί προσωπικού επίθεση, τα μέλη της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι η αγωνία της παράταξης μας, όπως εκφράζεται από τον επικεφαλής της κ. Γιάννη Μίχα, αλλά και από τα μέλη της, εκφράζει την αγωνία όλων των εκπροσώπων της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σ’ όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης" .

Στην ακακοίνωση ακόμη τονίζεται ότι δεν είναι δεν δυνατόν κανείς να μην αγωνιά για το παρόν και το μέλλον του θεσμού :

* Όταν η ΕΝΑΕ δεν είχε συνεδριάσει από τις 2/7/2008, για δύο δηλαδή περίπου μήνες, γεγονός που είναι προφανές ότι μας οδηγεί σε συναντήσεις εξωθεσμικές Νομαρχών, όπως η πρόσφατη στον Πύργο της Ηλείας.
* Όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και ο Πρόεδρος απουσιάζουν «διακοπές». Αντί να προωθεί τις διεκδικήσεις μας, αντί να διεκδικεί την υλοποίηση των αποφάσεων μας σιωπά, με αποτέλεσμα σήμερα το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι γνωστότερο αυτής.
* Όταν δεν αντιμετωπίζονται μείζονα ζητήματα και προκλήσεις για τη λειτουργία των νομαρχιών, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα με τις συμβάσεις για τις μεταφορές μαθητών, με τις τιμές των καυσίμων και τις ευθύνες που μεταφέρθηκαν στις ΝΑ από την Κυβέρνηση, με την αναιτιολόγητη καθυστέρηση για δυόμισι μήνες της κατανομής του έκτακτου ποσού των 65 εκ. € που προορίζεται για τη συντήρηση του οδικού δικτύου κ.ά.π.

"Όταν ούτε ο θυρωρός των γραφείων της ΕΝΑΕ δε γνωρίζει τη δράση και τις θέσεις της, είναι επιτέλους καιρός η απούσα μέχρι σήμερα πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, να ενεργοποιηθεί και να σταματήσει να μεταθέτει τα προβλήματά της αλλού. Η ανυπαρξία της δεν καλύπτεται πίσω από το προκάλυμμα περί «επικοινωνιακών τυμπανοκρουσιών» όπως χαρακτηρίζει την ανάγκη δημοσιότητας των προβλημάτων μας και ιδιαίτερα των θέσεών μας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Η ΕΝΑΕ χρειάζεται συμμάχους στην κοινωνία, στην προσπάθειά της και αυτό εξασφαλίζεται με την δημοσιότητα-γνωστοποίηση των θέσεών της.

Οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης είναι παρόντες και αγωνίζονται για τα προβλήματα του θεσμού.

Είναι επιτέλους καιρός η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού συλλογικού οργάνου των 54 Νομαρχιών και των 3 Υπερνομαρχιών της χώρας και όχι παράρτημα του κυβερνώντος κόμματος στο οποίο ανήκει".


Την ανακοίνωση υπογραφουν τα μέλη της παραταξης «ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΕ» στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ:

ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Νομάρχης Έβρου)
ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ (Νομάρχης Πρέβεζας)
ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Νομάρχης Δωδεκανήσου)
ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ (Νομάρχης Βοιωτίας)
ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ-ΗΛΙΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Νομ.Ηρακλείου)
ΓΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Νομ. Σύμβουλος Φωκίδας)
ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Νομ. Σύμβουλος Αιτωλ/νίας)
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Νομ. Σύμβουλος Φλώρινας)