Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Περιφέρεια Αττικής -Δήμος Αθηναίων και ΕΒΕΑ μαζί για την αξιοποίηση του Διατηρητέου στην οδό Αμερικής

12/12/2013
Υπεγράφη χθες ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, η Προγραμματική Σύμβαση για την αξιοποίηση του διατηρητέου κτηρίου ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ, επί της οδού Αμερικής 8.

Σε δηλώσεις του που έγιναν κατά τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης στο κτήριο του ΕΒΕΑ, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν όλες οι πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν, προκειμένου η αξιοποίηση του κτηρίου να γίνει επιτέλους πράξη, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, που εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία σημαντικών κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας».

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αφορά στην εκ μέρους του ΕΒΕΑ παραχώρηση του διατηρητέου κτηρίου του επί της οδού Αμερικής 8 στον Δήμο Αθηναίων για 12 χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κέντρο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας («Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας»), που θα υποστηρίζει ενεργά τους νέους επιχειρηματίες, θα προάγει την καινοτομία, θα εκπαιδεύει στελέχη στις πωλήσεις και σε άλλα θέματα σύγχρονης διοίκησης επιχειρήσεων, θα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ της αγοράς και της εκπαίδευσης και γενικά θα ασχολείται με θέματα υποστήριξης επιχειρήσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για θέματα της αρμοδιότητάς της, ενώ θα συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης της εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης ως προς τα θέματα αποκατάστασης και ανάπλασης του κτηρίου.

Με δεδομένα και διαπιστωμένα από το 2010 τα προβλήματα της εγκατάλειψης του κέντρου της Αθήνας, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια προσπάθεια αποκατάστασης και επαναλειτουργίας σημαντικών κτηρίων στην πόλη των Αθηνών. Έτσι η ωφέλεια που προκύπτει από τη Σύμβαση αυτή είναι σημαντική, δεδομένου ότι εκτός από την ανάδειξη του κτηρίου και την αισθητική αναβάθμιση της γύρω περιοχής, θα συμβάλει και στην οικονομική ανάκαμψη της πόλης των Αθηνών, με την αύξηση της απασχόλησης.