Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ανάπλαση του βορειοανατολικού τμήματος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου προϋπολογισμού 4.595.880,88 €

5/11/2013
Ένα ακόμα μεγάλο έργο για το Δήμο μας πέτυχε η Δημοτική Αρχή να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί. Πρόκειται για το έργο “Μικροκλιματική αξιολόγηση και βιοκλιματική βελτιστοποίηση-Μερική ανάπλαση, οδών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων του βορειοανατολικού τμήματος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου”, ένα έργο χρηματοδοτούμερνο από το ΕΠΠΕΡΑΑ, προϋπολογισμού 4.595.880,88 €., το οποίο εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού ΥΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.
       
Τα αναμενόμενα οφέλη από το έργο της μερικής ανάπλασης του βορειοανατολικού τμήματος του Δ. Μοσχάτου-Ταύρου για τους κατοίκους και τον Δήμο είναι πολλαπλά, αφού το έργο θα βελτιώσει αισθητά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα συμβάλλει στην μείωση της ενεργειακής κτιριακής κατανάλωσης, θα αυξηθούν οι χώροι πρασίνου, θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων, ενώ θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2013, έτσι ώστε να αποπληρωθεί μέχρι το 2015. 
       
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το έργο: “Η  ανάπλαση του βορειοανατολικού τμήματος του Δήμου μας εντάσσεται σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα τεχνικών προτεραιοτήτων που έχουμε θέσει, προκειμένου να προσφέρουμε στους πολίτες την ποιότητα ζωής και το ιδανικό περιβάλλον που χρειάζονται. Συνεχίζουμε με όραμα και προγραμματισμό, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο, στην υπηρεσία των πολιτών του Δήμου μας, αναβαθμίζοντας και άλλες γειτονιές σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας”.