Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Την παραίτησή τους στη διάθεση του Πρωθυπουργού θέτουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

4/11/2013
Την παραίτησή τους στη διάθεση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά έθεσαν σήμερα με κοινή επιστολή τους τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, καθώς παραμένουν άλυτα τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου.
 
Όπως είναι γνωστό στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ μετέχουν εκπρόσωποι, τόσο του α’, όσο και του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης που αναδείχθηκαν μέσω από εκλογικές διαδικασίες και προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις.
 
Πρόεδρος του Συνδέσμου έχει οριστεί για πρώτη φορά στα 30 χρόνια λειτουργίας του φορέα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, δηλαδή εκπρόσωπος του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.
 
Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, από 1-1-2012 έχει απευθυνθεί εγγράφως και επανειλημμένως στα αρμόδια Υπουργεία, δεν έχουν δοθεί λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, με κυριότερη τη μη ένταξη του φορέα στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, ώστε να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων περί ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 
Στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής σημειώνουν ότι η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ σηκώνει εδώ και ένα χρόνο ένα μεγάλο βάρος, ένα βάρος που δεν της αναλογεί, το οποίο αυξάνεται καθημερινά, υποδαυλιζόμενο από την μη ανταπόκριση της Κεντρικής Διοίκησης και από διάφορα παράκεντρα με ανομολόγητους σκοπούς.