Πεμ, 29 Οκτ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Πίστα εξετασης υποψηφίων οδηγών και καλυτέρευση των ΚΤΕΟ, ζητεί η ΕΝΑΕ

3/7/2008

Πίστα εξετασης υποψηφίων οδηγών και καλυτερο τεχνολογικό εξοπλισμό για τα ΚΤΕΟ, ζητεί η ΕΝΑΕ. Κατα τη σημερινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών, στην έκδοση αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, στον Τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και στη λειτουργία των Μεικτών Κλιμακίων Ελέγχου.

« Όσον αφορά τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών, θέσαμε στον Υπουργό το ζήτημα της πίστας εξέτασης, όπου η διαδικασία γίνεται απολύτως ελεγχόμενα και με αυτόν τον τρόπο επιλύονται όσα προβλήματα παρατηρούνται καθημερινά από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και έχουν σχέση με την διαφάνεια", τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
"Μιλήσαμε για το θέμα των ΚΤΕΟ, όπου και εδώ σε σύγκριση με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Ζητήσαμε την αύξηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και την αρτιότερη στελέχωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών καθώς και την εξέλιξη του όλου συστήματος προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και γρηγορότερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πολιτών. Θέσαμε, παράλληλα το θέμα της πιστοποίησης της ποιοτικής λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών.
Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τις Ν.Α είναι και αυτό των Ταξί, καθώς στους κόλπους του κλάδου επικρατεί ένας πόλεμος. Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα επιληφθεί του θέματος προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση καθώς και αυτό που σχετίζεται με τα ΚΤΕΛ.
Η ΕΝΑΕ έχει συστήσει Επιτροπή η οποία έχει καταλήξει σε πάρα πολλές προτάσεις τις οποίες θα θέσει στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών προς διευκόλυνση του έργου της. Συμφωνήθηκε, από κοινού να ξεκινήσει μια σταθερή συνεργασία με την συνεδρίαση των δύο επιτροπών υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σίμο Σιμόπουλο.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διαφάνεια και θα επιτευχθεί με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος»

Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος ερωτηθείς για τα μέτρα που έχει λάβει ως Νομάρχης κατά της απειλής των πυρκαγιών δήλωσε ότι απαγορεύτηκε από χθες η κυκλοφορία των οχημάτων και η παρουσία πολιτών στις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, με εξαίρεση την Εθνική Οδό και τους δρόμους προς τα χωριά, καθημερινά μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και από 21.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί. Ανάλογα μέτρα ισχύουν και σε δασικές περιοχές της βόρειας Μεσσηνίας και του κεντρικού ορεινού όγκου σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τα μέτρα αυτά έχουν ληφθεί με την συνδρομή της δασικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, του στρατού, εθελοντών και κλιμακίων επιφυλακής των δήμων. Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται όσοι εργάζονται και είναι κάτοχοι κτημάτων κοντά στους δρόμους.