Κυρ, 31 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

ΕΝΑΕ: Συνάντηση για τη χρηματοδότηση των Κέντρων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ

2/7/2008
Προσπάθεια να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματα των 72 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ που χρηματοδοτούνται και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει η ΕΝΑΕ. Όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης για το λόγο αυτό θα διοργανωθεί κοινή συνάντηση ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΟΚΑΝΑ, με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο Κέντρων Πρόληψης τα οποία χρηματοδοτούνται σε ποσοστό 50% από τον ΟΚΑΝΑ και κατά 50% από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ομως κατά την τελευταία διετία η ελλειμματική χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από τον ΟΚΑΝΑ δημιουργεί προβλήματα κάλυψης των λειτουργικών τους δαπανών και καταβολής μισθών των εργαζομένων σε αυτά, με δυσλειτουργικές συνέπειες.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΝΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση δύο εκπαιδευτικών ημερίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την εκπαίδευση αιρετών και τεχνοκρατών συνεργατών των Ν.Α , όσον αφορά στη διαδικασία απόκτησης της διαχειριστικής τους επάρκειας μέσα από την εφαρμογή συστήματος ποιότητας.