Κυρ, 31 Μαϊ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Αναπλάσεις στο Χιλιομόδι από το Δήμο Κορινθίων

24/10/2013
Συνεχίζονται από τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων τα έργα σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, έργα, που αναφέρονται τόσο σε υποδομές όσο και σε αναπλάσεις  τα οποία βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών αλλά και των επισκεπτών του  δήμου μας.

Γι΄ αυτό τον λόγο πρόσφατα δημοπρατήθηκαν  οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στο Χιλιομόδι  της Δημοτικής Ενότητας Τενέας,  που αφορούν το τμήμα της οδού Νικηταρά, από τη διασταύρωση  με τις οδούς  Ρεκλείτη  και Φανερωμένης μέχρι τη σιδηροδρομική διάβαση, με τμηματικές ανακατασκευές-διαπλατύνσεις των υφισταμένων πεζοδρομίων. Σε αυτά θα επιστρωθούν κυβόλιθοι ομοίου σχήματος με τα υπάρχοντα  και θα αποκατασταθούν τα φθαρμένα τμήματα δαπέδων των παραπάνω πεζοδρομίων.

Επίσης,  τα υπό ανάπλαση  πεζοδρόμια  θα έχουν τις κατάλληλες κλίσεις  για την απορροή των ομβρίων υδάτων και για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, θα δημιουργηθούν ράμπες στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων.

Επιπλέον, θα εκτελεστούν εργασίες πρασίνου και φυτεύσεις  καθώς επίσης έργα υποδομών για τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού  (Ιστοί ύψους 6,00μ-φρεάτια-δίκτυα).

Το έργο που χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου με το ποσό των 200.000 €, έχει στόχο τον ευπρεπισμό  των παραπάνω κοινόχρηστων χώρων, όπως επίσης την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών και τροχοφόρων, σε ένα λειτουργικό και αναβαθμισμένο περιβάλλον.