Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Έργο- ανάσα  προϋπολογισμού 2,87 εκατ. ευρώ ξεκίνησε στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

16/10/2013
Ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, οι εργασίες ανάπλασης των οδών Μαρίνου Αντύπα και Αγίας Βαρβάρας, στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,87 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων και των παρεμβάσεων που θα γίνουν σε οδούς του Δήμου Αιγάλεω.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την Αγία Βαρβάρα, με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα. Με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, έχει ως στόχο την ανάδειξη της περιοχής, καθώς και τη βελτίωση του μικροκλίματός της.

Πιο αναλυτικά, στις παρεμβάσεις που θα γίνουν, περιλαμβάνεται η βελτίωση της λειτουργικότητας και προσβασιμότητας των κοινόχρηστων χώρων για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των δημοτών και κυρίως των παιδιών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ)  και των ατόμων μειωμένης κινητικότητας (Α.Μ.Κ).

Παράλληλα, θα ενισχυθούν και θα βελτιωθούν οι χώροι πρασίνου με νέες δενδροφυτεύσεις, θάμνους,  ενώ έχει υπάρξει μέριμνα για όλες τις αναγκαίες υποδομές ανάπτυξης και διατήρησής τους (αυτόματο πότισμα κλπ.).

Επίσης, μέσω της χρήσης ψυχρών υλικών πλακοστρώσεων, φωτοκαταλυτικών επιστρώσεων και φωτοβολταϊκών συστημάτων, θα επιτευχθεί η μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και της θερμοκρασίας, η εξοικονόμηση ενέργειας και συμπερασματικά η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Επί τη ευκαιρία της έναρξης του έργου, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους πολίτες να δείξουν υπομονή για τη μικρή αναστάτωση που θα προκληθεί στην καθημερινότητά τους όσο διαρκέσουν οι εργασίες. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, το έργο μόνιμο και -το κυριότερο- θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην Αγία Βαρβάρα.